Zreport Yazıcı Tear ve Boşluk

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
sinancaylak
Üye

Zreport Yazıcı Tear ve Boşluk

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba Zreport üzerinden nihayet çıktı alabildim. yalnız 2 problemim var öncelikle yazımın markası Panasonic KX-P1150 yapmak istediğim yazıcının yazıyı yazdıktan sonra yani yazı bitiminde kağıdı yırtacağım kadar boşluk vermesi ve tekrar yazmak istediğimde kağıdı başa sarması bunu benim zreporttan mı ayarlamam gerekiyor yoksa yazıcının setupdan mı. iyi çalışmalar.
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
sinancaylak
Üye

Bu arada yazıcıdan bi ayar yapılacaksa bu işlemi yapmam için gereken ayarları bilen bi ardaş varsa burada açıklarsa çok sevinirim ben setup disketinden ayarlarına baktım hiçbişi anlamadım.
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Sayfa kesme/Perforation yerinin ayarı için yazıcıdan da ZReport sayfa ayarlarından da ayarlanmış olması lazım. Normal büyük boy kağıt kullanıyorsanız toplam satır sayısı 66 satırdır (LPI 6 için). Alt üst boşlukları dikkate alarak, mesela 58 yada 60 satır sazdıracak şekilde ayarlarsanız bir sonraki sayfanın aynı yerinde duracaktır. Bu sayıdan daha az yazdırımlarda yazılan satırları saydırıp farkı kadar boş satır yazdırabilir, sayfa başı karakteri (chr(12)) gönderebilirsiniz :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
sinancaylak
Üye

Recep Hocam Normal Sürekli form kullanacağım yazıcının yazacağı satır sayısıda sabit
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Tabiki sabittir de sen de formunu ona göre tasarlarsan 66 satır sonra bir sonraki sayfanın aynı yerinde duracaktır. Sayfayı ileri geri alma olaylarını da yazıcının desteklemesi halinde control karakteri göndererek yapabilirsin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

dene

Mesaj gönderen sabanakman »

yanlış hatırlamıyorsam #27#52 string bilgisini ilk göndermede kağıt kesim yerine gidiyor 2. göndermede ise normal yerine gidiyor du galiba. Bir dene istersen.

const
D=#27#52;
Şaban Şahin AKMAN