mysql e baglanti

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

mysql e baglanti

Mesaj gönderen sarp_halit »

s.a. arkadaslar. oncelikler herkese kolay gelsin. ben bugune kadar hep paradox kullandim ve bundan sonra da mysql kullanmaya karar verdim. ama bir sorun var. bde de mysql i balamama ragmen programa dahil edemiyorum. bunun baglanti seklini yani tablolardaki verileri nasil listeleme yapacagim ya da nasil kayitlari guncelleyecegiz?

ilginizden oturu tesekkur ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
ODBC sürücülerini mysql sitesinden inrirek sisteminize yüklerseniz, standart BDE bileşelerini kullarak erişebilirsiniz. bir başka yol ZEOS gibi native erişim bileşenleri kullanabilrsiniz ZEOS ücretsizdir sourceforge den indirebilirsiniz.

Madem paradox kullanmayı yeni bıraktınız ve farklı vt arayışları içerisine girip mysql de karar kıldınız, benderim ki geç olmadan kararınızı Firebird olarak değiştirip firebird üzerinde uygulamalar geliştirin.
Sitede çok fazla örnek ve makale mevcut.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

dbexpres
mceL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mceL »

vkamadan yazdı: benderim ki geç olmadan kararınızı Firebird olarak değiştirip firebird üzerinde uygulamalar geliştirin.
Mysql'in firebird'den daha kötü olduğunu düşünmüyorum. Düşünende yoktur sanırım. Bence mysqlden firebirde dönmek en geç ne zaman olursa o kadar iyidir. Mysql hâla çok güzel bir gelişme sürecinde. Özellikle MySql 5. Eğer sayfada örnek ve makale bol olduğu için Firebird dediyseniz; o konuda haklısın.

Bağlantı için Zeos öneririm. Bu arada PostgreSql veritabanını da göz ardı etmeyiniz.
iqprog

mydac

Mesaj gönderen iqprog »

MyDAC vclsi kullan pişman olmazsın.