inttostr hakkında.
inttostr hakkında.
sel.al.arkadaşlar sizlere bi soru sormak istiyorum fire bird vt emde bigint bi alan var bu alandaki bilgiyi şimdilik bu şekilde alıyorum.
musterino.text:=(ibquery1.fieldbyname('MUSTERINO').asinteger);
şimdi inttostr bigint bi sayıyı stringe çevirirmi.bunu merak ediyorum bu kod bu alandaki sayı büyüdüğü zamanda sorunsuz çalışırmı.bide bunun tersi var
ibquery1.edit;
ibquery1.fieldbyname('MUSTERINO').assinteger:=strtoint64(musterino.tex);
ibquery1.post;
burdaki bigint alana değer atama şeklide doğrumu.forumda aradım arkadaşlar ama tam olarak bişey bulamadım.
musterino.text:=(ibquery1.fieldbyname('MUSTERINO').asinteger);
şimdi inttostr bigint bi sayıyı stringe çevirirmi.bunu merak ediyorum bu kod bu alandaki sayı büyüdüğü zamanda sorunsuz çalışırmı.bide bunun tersi var
ibquery1.edit;
ibquery1.fieldbyname('MUSTERINO').assinteger:=strtoint64(musterino.tex);
ibquery1.post;
burdaki bigint alana değer atama şeklide doğrumu.forumda aradım arkadaşlar ama tam olarak bişey bulamadım.
Günlük 600 kayıt var ama bir müşteri tekrar geldiği zaman onun için ayrı bir kayıt daha mı açıyorsun yoksa eski kaydı mı kullanıyorsun.meron06 yazdı:malesef müşteri sayısı türkiye nüfusunu geçiyor.günlük 600 müşteri kaydı var.cevaplarınız için teşekkür ederim.iyi çalışmalar arkadaşlar
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ozaman türkiye nüfusnu nasıl geçiyor????meron06 yazdı:tabiki eski muşteri kaydını kullanıyoruz.yani muşteri daha önce gelmişse muşteri kartından işlem yapılıyor.yeni geliyorsa yeni müşteri kartı açılıyor.
strtoint fonksiyonu int64 ü destekliyor ancak
tabloadialanadi.asinteger int64ü desteklemiyor diye biliyorum.
arkadaş (@meron06) strtoint i sormuş ama gönderdiği kodda xxx.asinteger diyor.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Müşteri yelpazesi sadece Türkiye/yurtiçi ile sınırlı olmayabilir @aslangeri
Bu bana şu fıkrayı hatırlattı

Bu bana şu fıkrayı hatırlattı

Burada da aynı sorun var master tabloda milyonlarca kayıt varken detay tabloları düşünmek lazım.. Dolaysıyla bunca kayıtın oluşturacağı bir veritabanını ve kurulacağı sistemi çok daha profesyonelce tasarlamak gerekir diye düşünüyorumBizum karadenziler çin e savaş açmışlar.. ileri gelenler toplanmış.. durum değerlendirmesi yapıyorlar.. diğerleri de dışarda sabırsızlıkla bekliyor.. bir gün iki gün derken üçüncü gün yorgun argın temel dışarı çıkar.. millet merakla "ha ne oldu da uşağum savaşacak miyiz" diye soruyorlarmış.. temel de "savaşmasına savaşacağuk da o kadar çinliyi nereye cömeceğuk ona karar veremeduk" der.![]()
![]()

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Kıdemli Üye
Variant tipi zorunlu olmadıkça tavsiye edilmez ve bu durum da zorunlu bir durum değil.Neden tavsiye edilmez, çünkü, Delphi verinin gerçek tipini bulabilmek için try-except bloğuna alarak sırasıyla dener ta ki bulana dek..Konuya dönersek, Integer tipi, 2147483638 olarak deklare edilmiş.Türkiye nüfusu değil de dünya nüfusu sözkonusuysa tekrar bir değerlendirme yapmak gerekir, onun haricindi bir problem olacağını düşünmüyorum.
Kolay gele..
Kolay gele..