Çocuğunuz internette güvende mi? (JustFilter)

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Çocuğunuz internette güvende mi? (JustFilter)

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Çocuğunuz internette güvende mi?
Onu bilgisayarı kullanırken kontrol edebiliyor musunuz?

Resim

Bu bir bilgisayar kullanıcısını kontrol programıdır.
Onu yönetebilecek, yasaklayabilecek ve hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Siz izin vermediğiniz sürece hiç bir kötü içerikli web sayfasına giremeyecek. İzin vermediğiniz sürece ne Interneti ne de bilgisayarı kullanabilecektir. Evlatlarımızın güvenle bilgisayar kullanımı için tasarlanmıştır.

Resim

JustFilter nedir?
Bu bir kontrol programıdır. Bilgisayar kullanıcılarının gezdiği İnternet WEB sitelerinin içeriğini kontrol eder. Kötü içerikli sitelere geçit vermez. Başlangıçta 900.000 adet kayıtlı WEB adresi ve 8.000 adet kelimelik bir arşiv ile tüm web sitelerini kontrol edebilmektedir. Kendini günceleyebilen yapısı sayesinde KARA LİSTE ve kelime haznesini devamlı geliştirmektedir. Böylelikle daha güvenli bir internet ortamı sunmaktadır.

Hepsi bu kadar mı?
Elbette HAYIR, İnternet filitrelemesinin yanında, bilgisayar kullanım kısıtlaması ve İnterneti kullanım kısıtlması özelliği vardır. Ama biz bununla da yetinmedik, ayrıca bilgisayarı kullanan çocuğunuzu izleyebilmeniz için ekran görüntülerini kaydediyoruz. Tüm bu özellikleri istediğiniz zaman aktif hale getirmek sizin elinizdedir. Artık siz istemedikten sonra asla..

Daha?
Dahası da var. Windows işletim sisteminin daha güvenli kullanılması için güvenlik kısıtlamaları ve program çalıştırma kısıtlaması da var.

Hazır mısınız?
JustFilter ürününü keşfetmeye, denemeye hazır mısınız? Hemen şimdi tıklayın ve JustFilter deneyimini yaşayın.

Bu ürünün testçilerinden olmak ve bu konuda bana yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olursa sevinirim. Neler yapılabileceği konusunda bana özel mesaj atarak bilgi isteyebilrisiniz.

12.6.2006 : Güncelleme...
---------------------------------------------------------
Merhabalar

Önceden söylediğim gibi Deneme sürümü için Kara Listeyi vermiyordum, şu andan itibaren KARA LİSTE güncellemeleri açık.

14 yamadan oluşan güncelleme pakatleri, size, yaklaşık 800.000 adetlik bir URL listesi ulaştıracaktır.

Tek seferde böyle büyük bir listeyi almanız ve yerel veritabanına işlenmesi (azami) 1 gününüzü alabilir. Tabiki bu sadece internetten denemek için indiren arkaşadaşlar için böyle. Orjinal kutulu olarak satın alındığında herşeyi CD içinde vereceğim.

Şimdilik 800.000 adetlik olan Kara Listemiz ilerleyen günlerde daha da aratacaktır, hatta web siteme bir ZURNAL linki ekleyerek sizler de kötü siteleri kategorisine göre ekleyebileceksiniz.

Dediğim gibi bu toplu bir güncelleme olduğu için hem uzun sürecek hem de PC'nizin yapısına göre performans düşüşlerine geçici olarak neden olabilecektir.

Şu an VMWare ile güncelleme yapılıyor, işlemcim Amd 2000 ve 128 ram verdim sanal pc'ye ve CPU %4-%15 arasında gelip gidiyor, ağırlıklı ortalama olarak CPU %8 civarında sabit bir gideri var. Ancak güncellemeyi CPU IDLE (boşta) modda yaptığımdan başka bir iş yaptığnızda sizi engellemeyecektir.

Hayırlı uğurlu olsun.

Notlar:
1. Yamalar indirildiğinde ve yerel veritabanına kaydı tamamlandığında mesajlar alacaksınız.
2. Güncelleme işlemi JustFilter'in bir sonraki açılışından sonra başlayacaktır.
3. JustFilter uygulamanız açık ise geçici olarak kapatın ve tekrar çalıştırın.

Saygılarımla
---------------------------------------------------------
En son Murat DİCLE tarafından 12 Haz 2006 07:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

WEB Sitemi düzelttim..

Geçte olsa WEB sitemizi güncelledim. Ziyaretinizi bekliyorum.

JustFilter Kullanım kitapçığını da ekledim siteye..

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Nod32 virüs tarama programı kurulum sırasında bazı dosyalara erisimi engelliyor. Eksik yada yanlıs kurulum olunca da kaldırmak icin epey ugrastırıyor.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Hangi dosyalara izin vermiyor.. Söyleyebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

siteniz bu saat itibari ile açılamıyor. Sunucu bulunamıyor uyarısı alıyorum.
saat 14.19
Kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

yaklaşık bir saat içinde 5'er dk. arayla bakıyorum siteye bir sorun ile karşılaşmamıştım. ya da bir sorun var da bana mı aksetmiyor acaba.

başka arkadaşlarda deneyebilir mi..

Saygılar..
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Tamam NOD32 ile sorun olan dosyayı buldum: nthide.dll

Bu dosya JFGUARD.EXE yi Görev Yöneticisi İŞLEMLER tabından gizlemek içindi. İlk başlarda KasperSky'da da sorun olmuştu ama ben algoritmayı değiştirdikten sonra sonu düzeltmiştim, demek NOD32 daha farklı bir açıdan test ederek bakmış Buda daha iyi kontrol ettiğini gösterir.

Demekki bunu kullanmadan uygulamayı paketlemem lazım olacak. Gerçi çokta önemli değil, görev yöneticisinde görünse bile zaten öldürülemiyor. Guard hem kendini hemde diğer bağlı uygulamaları koruyor.

Bilgi için teşekkürler..

Yine enterasan bug vb. şeyler olursa bildirirseniz sevinirim..

Saygılar...
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Advanced sürümünü kurdum. Özel olarak bir ayar yapmadım ve bu haliyle her siteye girebiliyorum. Her hangi bir engel yok gibi. Ayarmı yapmak gerekiyor.

Hazır unattended Windowslar var, bunlardan biride Tiny Windows olarak dağıtılan bir sürüm. 2006 Rev4 de JustFilter ı kurmak mümkün olmadı. Lisans doğrulamasından sonra kırmızı arkaplanda please wait yazısı çıkıyor ve saatlerce de beklesem başka bir hareket olmuyor. JustFilter ın her iki sürümü içinde denedim olmadı.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

:) JustFilter sadece XP ve üstü sistemlere göre tasarlandı. Elbette yeni vista için henüz hiç bir çalışma yapmadım, bir beta indirip bir deneme yapmam gerekecek.

Win98, ME gibi sistemlerde çalışmıyor. Ürün kutusunda özellikle bunu belirttik WinXP ve üstü sistemler dedim..

Kullandığınız Windows'u ilk defa duyuyorum, ya da anlayamadım. Normalde sisteme JustFilter'ı kurar kurmaz hiç bir ayar yapmadan koruma yapar.

Ancak Windows XP'de FireWall özelliği var biliyorsunuz, eğer program kurulduğunda Windows size bir uyarı mesajı çıkarttığında JustFilter'in internet erişimine engel koyarsanız koruma yapamayacaktır.

Aslında biz yinede amatör iş yapıyoruz, ya da öyle olmak zorunda kalıyoruz, doğrusu, bir labratuar kurup 5-10 farklı konfig. deki PC'de deneme yapmak farklı programlarla beraber kullandırmak doğrusu (örn: virüs prog. gibi) ama işte imkanlar yetmiyor. Ancak sizin gibi arkadaşlara denetme fırsatımız oluyor.

Bilgiler için teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhabalar,

Siteme Forum'da eklenmiştir. Sağolsunlar Doctus Bilgi Güvenliği Formu böyle bir imkan tanıdı. İyi de oldu, içerik olarak zaten aynı işi yapıyoruz.

Saygılar..
Kullanıcı avatarı
zynex
Üye

Mesaj gönderen zynex »

Deneme fırsatımız olmuyor dedinizde programları yayınlamadan önce burada beta olarak yayınlayıp bir başlık altında bugları araştırmak tüm forum kullanıcıları için güzel bişey olsa gerek doğru yeremi yazdım bilmiyorum ama bence forumda böyle bişey olsa hiçte fena olmas ..

Edit>> Programınızı Trial Olarak Kullanıyorum çok kısa bir süre yönetici panelini inceleme fırsatım oldu.
Hakkında ve Lisans Bölümünde soyadımdaki türkçe karakterler yok.
Yine Yönetici Panelinde Hoşgeldiniz Bölümünde Kare kutucuklar var görünüm hoş değil
Birde hata değil fakat Türkçe programınızda herşey türkçe olsun Trial Değil Deneme Sürümü olsun
Yardımcı olmak istedim. Başarılarınızın Devamı DİLEĞİYLE.[/u]
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Evet verdiğiniz için bilgiler için teşekkürler..

Türkçe sorunun bir tarafını yapıyorum diğer tarafı patlak veriyor :) bir dengeyi kuramadım. Şimdi çok dilli bir uygulama olacağından, Japonca, Çince, Arapça vb. dilleri destekleyecek.

Programdaki yazılar içerisinde hemen her yerde mi kutucuklar var yoksa belli bir yerde mi? Bir keresinde bende karşılaştım o kutucuklarla ama sonra gitti, ama ne yaptım gitti hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi kötü görünüyordu.

Ben şimdi bir kez daha inceleyeyim. Şu dil olaylarını özellikle.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Test yapacak abiler lazım.

Merhabalar,

Gördüğünüz gibi, ürünü pazara çıkartmak için ön hazırlılar yapıyorum, malum fiziki olarak yeterince test edemiyorum. Yeterli PC'im olmadığından. Eğer bana bu konuda yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olursa sevinirim. Neler yapılabileceği konusunda bana özel mesaj atarak bilgi isteyebilrisiniz.

Saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Z.D.
Üye

Mesaj gönderen Z.D. »

eğer farklı platformlarda test edememekten yakınıyorsanız size vmware workstation yazılımını tavsiye ederim.

http://www.vmware.com/download/ws/

bu program ile yeterli disk alanınız varsa, varolan bilgisayarınıza farklı işletim sistemleri kurarak sanal makina olarak kullanabilirsiniz. ben gerek client-server uygulamalarında gerekse yazılımlarımı test ederken kullanıyorum. gayette başarılı, sanal ethernet kart probleminide aşmışlar.

bu adreste kurulum bilgilerine türkçe olarak değinilmiş.

* programın ilk setup menüsünde karşımıza gelen tscrollbox objesinde #13#10 gibi kullanılan unicode karekterleri algılamıyor. a,b,c gibi sıraladıklarını alt altta göstermiyor.
* şimdi yükle münesündeki font seçimi düzeltilebilir. renklerde aynı şekilde gözü yormayan daha sade ve yazı fontu küçük boyutta olabilir.(illla okuması için gözüne sokmak gerekmiyor kullanıcının, zaten kullanıcı hiçbişeyi okumaz, durup düşündüğü an silinmemesi gereken bişeyi yanlışla sildiği andır)
* buçok önemli, denemek maksadı ile olsa bi ürüne denemek için biyerlere göndermemelisiniz kullanıcıyı. ürün anahtarı almak gereksiz bence bu fonksiyon kaldırılabilir.

buraya kadar eleştirebiliyorum:)
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Tşekkürler.

WM ware ve virtual PC kullanıyorum elbette, ancak farklı pc yapılarıyle de denemek ve daha önemlisi tarafsız olarak deneme yapmak lazım. Şimdi ben illa kendim test ederken olayları kendi tarafıma yontabiliyorum. Ama sizler test ederken tarafsız olacağınızdan fikirlerinizi doğruca söyleyebiliyorsunuz. Tabi kullandığınız bilgisayarın özellikleri de farklı olabileceğinden farklı sorunlarla karşılaşıp karşılaşmayacağımızı ancak böyle öğrenebiliyorum.

Eleştirileriniz.
ilk olarak font ve reklerden kastınız galiba kullanım sözleşmesi için galiba. Eğer özellikle bunun içinse, bunu macburen büyük yaptığımı söylemek isterin. Mecburiyet ise şuradan geliyor, yasal gerekçelerden. Yani kimse ben okuyamadım çok küçüktü vb. şeylerle karşılaşmamak için. Zaten yasalar gereği matbuu evraktaki yazıların en az 10 punta olması gerektiğini biliyorum.

ikinci olarak bahsettiğiniz #13#10 olayını şimdi bakıyordum, sizden önceki arkadaşta bundan bahsetmişti, hatta wmware ile yeni sıfır bir XP kurup ona bakacaktım. gelişmeleri sizlere bildiririm.

pardon bunu atlamamışım
üçünkü olarak söylediğiniz key almak için başka bir yerlere yönlendirme olayı inanın bir çok arkadaşlar tarafından görüşüldü konuşuldu, çok çetrefilli bir durum haline geldi, öyle mi olsa böyle mi olsa diye. ancak sonradan ben bunda karar kıldım, sebebi ise, en azından bu ürün anahtarını alan kişi, dilerse hiç birşey yapmadan sadece ödeme yaparak ürün anahtarını trial'den orjinal durumuna getirebilir. Sonrası için bir kolaylık anlıyacağınız.

bende o kutucuklar görünmüyor çünkü, XP dil ayarlamalarında unicode izni verdim, sağdan sola yazım şekline falan. o kutucuk çıkan bölümlerin hepsi jvLinkLabel olduğu için ve bende inatla bu komponenti bırakmamak için cebelleşecem bakalım nereye kadar. jvLinkLabel unicode desteklemiyor, ama ben zorluyorum :)

Tekrardan teşekkür ediyorum ilginiz ve alakanız için.. (beta testçileri için forumda özel bir yer açtım, bilgi için ö.m. atınız)

Saygılar...