IP sınırlandırma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
celalatak
Üye

IP sınırlandırma

Mesaj gönderen celalatak »

S.A.

Yeni bir programa başlıyorum. Veritabanına internet üzerinden ulaşılacak. Ben sadece benim izin verdiğim IP'lerin VT'nına ulaşmasını istiyorum. Mümkünmüdür. Mümkünse nasıl yapabilirim.
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

IP sınırlandırma (IP filtreleme) nın Veritabanı ile direk bir ilişkisi yok. Bu donanım (switch, router) yada yazılım (firewall yazılımları, Windows araçları) üzerinden yapılabilen bir şey. Ağdaki veritabanının güvenliğini sağlamak söz konusu olduğunda IP filtreleme dahil pek çok yöntem var.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Firebird de boyle bir ozellik yok ama postgresql veritabanında bu ozellikler mevcut
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

MySQL'de de var.
celalatak
Üye

Mesaj gönderen celalatak »

Firebird 3050 porttan haberleşiyor. Bu portan bağlanan bilgisayarların ip lerini bir şekilde kontrol edebilirim diye düşünüyorum. Program zaten zorlayacak; birde bilmediğim başka bir veritabanının yapısını öğrenmek için zaman harcayamam.
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

IP sınırlandırma (IP filtreleme) nın Veritabanı ile direk bir ilişkisi yok. Bu donanım (switch, router) yada yazılım (firewall yazılımları, Windows araçları) üzerinden yapılabilen bir şey.
Demişim. Şimdide tekrarlayacağım. Bir firewall kurarsınız bilgisayara (tabi bazı özellikleri olan bir tane). 3050 portunu tanımlar ve bu port için yasaklı ve izinli IP leri belirten bir kural tanımlarsınız. Hepsi bu. Win XP, Win2003 ile gelen standart firewall ile bile belli bir uygulama ve/veya port için belli IP lere izin vermek mümkün.

Veritabanı ile ilgili işinizi firebird e, güvenlik ile ilgili işlerinizi ise güvenlik ile ilgili yazılımlara teslim ederseniz fazla sorun kalmaz (en azından ümit edilen bu).
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence ipcop (özel bir Linux türevi) veya firewall tarzı bir arayüz ile erişimleri kısıtlayın.

Kolay gelsin.