sql server 2005 te local veritabanına erişemiyorum!!!

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
omeraktas
Üye
İletişim:

sql server 2005 te local veritabanına erişemiyorum!!!

Mesaj gönderen omeraktas »

başka sunuculara erişebiliyorum fakat local e erişemiyorum. local server çalışmıyor sanırım. yardımcı olursanız sevinirim..

selamlar
__Digi_ManiaC__
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kurulu değilse doğal olarak erişemiyeceksiniz.. Sadece istemci kurmuş olabilirsiniz. Zaten sağ altta çalıştığına dair simgesi görünmesi lazım. En azından önceki sürümlerde öyleydi :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Bu 2005 çok gıcık
Buradanyaşadığım macerayı okuyabilirsin :) :roll:
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Ben de 2005 kullanıyorum. Visual studio ile . Şu ana kadar herhangi bir sorun çıkmadı. Ama çok da sevdiğimden degil. Eğer olursa firebird ile kullanıcı giriş vs yapabilirsem sql serveri kullanmam zaten. Hiç bir şey yokken bile sistemde nerdeyse 60-70 mb ram kullanıyor. Sizin kuramamanızın nedeni developer versiyonu olmamasından olabilir. XP de developer kurmalısınız.
Hatta burada da geçen bir konu. http://www.devhood.com/messages/message ... d_id=92975
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

ama aynı sistemde ilk kurulumda sorun yaşamamııştım
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Olabilir. Belki de sp2 den kaynaklanıyordur. Ama benim okuduğum developer ı kurmanız gerektiği yönünde ve bende developer vers. var onun kurulumunda hiç sorun çıkmıyor.
omeraktas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen omeraktas »

express edition diye bişi kurduk oldu. msde nin yeni si galiba ama ben sevmedim 2005 i. 2000 daha prof. duruyo

saygılar
__Digi_ManiaC__