Filemaker pro 6

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
alikus
Üye

Filemaker pro 6

Mesaj gönderen alikus »

Merhaba Filemaker pro 6 veritabanına delphi 7 ile bağlanabiliyormuyuz. Eğer bağlanabiliyorsak nasıl yapabilirim. Yardımlarnız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Bildiğim kadarı ile, en sorunsuz yöntem, Filemaker içinden veritabanınızı DB olarak export etmek. Sonrasında BDE ile DB'ye ulaşabilirsiniz. Ve yine bildiğim kadarı ile Filemaker dBase'i destekliyor. Aşağıdaki adreste DBF'ye nasıl export edileceği hakkında bilgi bulabilirsin.

http://www.filemaker.com/help/12-Import%20export23.html

Kolay gelsin.
alikus
Üye

Mesaj gönderen alikus »

filemaker a direk delphiden bağlantı kuramıyormuyuz. Dbexpress veya odbc ile bağlantı kurmam lazım. Export işime yaramıyor.
ikut

üstadım

Mesaj gönderen ikut »

alikus yazdı:filemaker a direk delphiden bağlantı kuramıyormuyuz. Dbexpress veya odbc ile bağlantı kurmam lazım. Export işime yaramıyor.
bu durumda ya bir driver bulacaksın. yada oturup kkendin bir driver yazacaksın. torry.ru içinde filemaker diye bir arat belki çıkar bişiler. clarion için var ama gerisini bilmiyorum
oyle
Üye

Mesaj gönderen oyle »

Bu soru daha once sorulmus , ama belki yeni sistemler cikmistir diye soruyorum benim filemakera delphi ile baglanip veri gondermem. Bunun yolu varmi acaba?