ağdaki makinadan genel bilgi alma?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ağdaki makinadan genel bilgi alma?
Ağdaki makinaları tarayıp buluyorum. Bulunan bu makinaların ip adresinden giderek makina hakkında bilgi almam lazım. Kullandığı işletim sistemi, harddiskinin boyu, portları gibi... kendi makinamdan bunları mitec ile bulabiliyorum ama ip adresi yazıp bu bilgileri alabileceğim bir bileşen biliyor musunuz?
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Bu bilgileri ağ daki bir bilgisayardan direk alamazsınız. (Öyle ya çok büyük güvenlik problemi olurdu. Mahremiyet diye bir şey var.) Bu bilgileri almanın yolu; ilgili bilgisayarda çalışan ve kendinde talep edildiğinde bu bilgileri size sunan bir programdan geçer.Kullandığı işletim sistemi, harddiskinin boyu, portları gibi...
öyle 3 köfte 25 kuruş yok üstadım
öncelikle client server tarzı bir uygulama yazmalısın... mesela server clientlere "bilgileri gönder bakim" diye bir mesaj çekmeli onlarda xml olarak bilgileri servera göndermeli.cfyasar yazdı:Ağdaki makinaları tarayıp buluyorum. Bulunan bu makinaların ip adresinden giderek makina hakkında bilgi almam lazım. Kullandığı işletim sistemi, harddiskinin boyu, portları gibi... kendi makinamdan bunları mitec ile bulabiliyorum ama ip adresi yazıp bu bilgileri alabileceğim bir bileşen biliyor musunuz?
aksi takdirde hackerlar elini kolunu sallaya salayya neler yapardı neler
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba,
Arakadaşlarımızın dediği gibi, client/server mimarisi ile bir uygulama geliştirmen gerekiyor.
bilgi almak istediğin makinalarda bir uygulama çalışacak ve ana makinaya bilgileri transfer edecek.
http://www.mitec.cz adresinden System Information Component Suite componentini indirerek işe başlıyaiblirsin. Böylelikle makina hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsin. Bu komponent elde edilen verileri XML gibi bir formada dönüştürüyor böylelikle karşı makinaya gönderdiğinde rahatlıkla bilgileri parse edebilirsin..
Saygılar....
Arakadaşlarımızın dediği gibi, client/server mimarisi ile bir uygulama geliştirmen gerekiyor.
bilgi almak istediğin makinalarda bir uygulama çalışacak ve ana makinaya bilgileri transfer edecek.
http://www.mitec.cz adresinden System Information Component Suite componentini indirerek işe başlıyaiblirsin. Böylelikle makina hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsin. Bu komponent elde edilen verileri XML gibi bir formada dönüştürüyor böylelikle karşı makinaya gönderdiğinde rahatlıkla bilgileri parse edebilirsin..
Saygılar....
Konuyu yanlış anlamışsın
Senin dediğin şeyle bizin anlattığımız şey farklı. senin dediğin reverse engineering yada brute ile sistem açıklarını tarama... Tabiki bu yapılabilir. port scanning diye arratır mesela google open source ornekler bile varcfyasar yazdı:bunu yapan bi program var zaten. ağı tarayıp bilgisayarları listeliyor. seçtiğin makinanın tüm özellikleri geliyor. açık kapalı tüm portlar falan. programın adını öğreneyim buraya da eklerim.
ama amacın network envanteri ise dediğimiz yol önerilir.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Bir windows domain içindeyseniz ve bahsettiğiniz gibi bir inventory uygulamasına ihtiyacınız varsa WMI neden kullanmıyorsunuz ? Bir componente de ihtiyacınız yok. Ağ hibrit ve değişik makinalar varsa snmp ye ne dersiniz ?
Bir windows domain içindeyseniz ve bahsettiğiniz gibi bir inventory uygulamasına ihtiyacınız varsa WMI neden kullanmıyorsunuz ? Bir componente de ihtiyacınız yok. Ağ hibrit ve değişik makinalar varsa snmp ye ne dersiniz ?
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
WMI ile bir süre cebelleşmiştim. Kullanımı kolay kullanışlı API leri var (kolay dediğime bakmayın çok büyük kolleksiyonlar döndürüyor içindeki bilgileri derlemek biraz amelelik gibi bişi). windows scripting host script leri ile bile erişebiliyorsunuz. Internette WMI ya dayalı sistem bilgisi sağlayan minicik uygulamalarda var. Ben gerek yazdıklarımda gerekse hazır yazılmış uygulamalarda mevcut bilgisayarımın bilgilerini alabilmeme rağmen ne IP vererek nede bilgisayar adı vererek ağdaki bir bilgisayarın bilgilerine erişemedim.
WMI belasını kullanıp başarılı sonuç alan arkadaşlarımız var ise deneyimlerini bizimle paylaşmayı düşünürler mi acaba.
WMI belasını kullanıp başarılı sonuç alan arkadaşlarımız var ise deneyimlerini bizimle paylaşmayı düşünürler mi acaba.
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Daha önce 3 gün uğraşıp bir sonuç alamamıştım. Bu sefer WMI Explorer çalıştı. Bazı sınıflardan bilgi alınamıyor ama önemli değil bu sorun muhtemelen sınıfların ilgili blgisayarda olmamasından yada sorunlu olmasından kaynaklanıyor. WMI Explorer ın en önemli problemi sınıfları ağaç biçiminde göstermesi. İlgilendiğiniz sınıfı bulmak zor olabiliyor. En iyisi ilgili sınıfı sql statement da yazıp sorgulamak.
Beğendiğim bir kaçı;
Win32_NetworkAdapter
Win32_DiskDrive
Win32_BIOS
Win32_SoundDevice
Win32_DisplayConfiguration
Win32_Process :çalışan process listesi güzel bir özellik
Win32_PrinterConfiguration :kurulu yazıcılar
Delphi de WMI kullanımı için hazır bileşenlerde var. torry.ru dan temin edilebilir. Ücretsiz birtanesi (source kod ve demo ile birlikte geliyor)
"Magenta Systems WMI"
Hadi kolay gelsin.
Beğendiğim bir kaçı;
Win32_NetworkAdapter
Win32_DiskDrive
Win32_BIOS
Win32_SoundDevice
Win32_DisplayConfiguration
Win32_Process :çalışan process listesi güzel bir özellik

Win32_PrinterConfiguration :kurulu yazıcılar
Delphi de WMI kullanımı için hazır bileşenlerde var. torry.ru dan temin edilebilir. Ücretsiz birtanesi (source kod ve demo ile birlikte geliyor)
"Magenta Systems WMI"
Hadi kolay gelsin.