cok satırlı fatura

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

cok satırlı fatura

Mesaj gönderen ALUCARD »

arkadaşlar merhaba ,
ben bir ticari program yazıyorum ve bu programda faturada var fakat cok stırlı fatura yapmayı bır turlu beceremedım. eğer bana yardımcı olursanız cok sevınırım.
Cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum...
En son ALUCARD tarafından 01 Mar 2004 06:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

1. Admin Mustafa Abi mesajınızı görünce "Lütfen önce forum kurallarını okuyun, lütfen büyük harfle yazmayınız" içeriğinde bir mesajla cevap verecektir haberiniz olsun :-)
2.Yapmak istediğiniz işlem aslında (bence) kodla değil de tablolarınız yapısı ile ilgili. Mesela bir FaturaAna bir de FaturaDetay tablonuz olursa; Ana tabloda faturanın tarih, sırano, serino....vs. gibi bilgilerini tutarken, Detay tabloda da fatura kalemlerinin kodu,adı,miktarı,birim fiyatı...vs. bilgilerini tutarsınız.
Umarım bir fikir verebilmişimdir.
Kolay gelsin....
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Lütfen Önce herhangi bir tablo yaratın.
Bu tablonun içersine bilgi girişi /silme/değiştirme ortamını hazırlayın.
Tablodaki bilgileri ekrana ve printere raporlayın.

Eğer henüz bunları yapmaya yeni başladıysanız, sorunuz fatura ile ilgili değil, genel database erişimi ile ilgili. Eğer zaten bunları yapıyorsanız, fatura için nerede zorlukla karşılaştığınızı daha açık bir şekilde yazmanızı rica ediyorum.

Kolay Gelsin,
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bunda en önemli olay database yapılandırmasını sağlam yapmanla ilgili. Ben nu olayı (ilk seferinde) 3 tablo ile girişirdim bu tablolar şu şekilde yapılandırmalısın birincisi cari kart tablosu olmalı 2 ncisi Fatura tablosu 3 ncüsü de Stok tablosu başlangıçta bunlarla birbiri ile ilişki kurabilmen aynı verilere sahip iki alan oluşturmalısın burada ana tablon Fatura tablosu olmalı detayı ise Stok Tablosu olmalı ayriyetten Cari Kart tablosunuda Fatura Tablosu ile ilişkilendirmelisin. Bu işlemlerden sonra kodlamaya girebilirsin.

İlişki Biçimi

Kod: Tümünü seç

Fatura Tablosu        CariKart Tablosu   
CariKod                  CariKod

Fatura Tablosu        Stok Tablosu
StokNo                   StokNo

Kolay Gelsin.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

mpolat yazdı:1. Admin Mustafa Abi mesajınızı görünce "Lütfen önce forum kurallarını okuyun, lütfen büyük harfle yazmayınız" içeriğinde bir mesajla cevap verecektir haberiniz olsun :-)
Merhaba,

büyük harfle yazan biri olduğu zaman, forum kurallarını okumadığnı hemen anlıyorum. Onun için hatırlatma yapıyorum. Ufak ama önemli detaylar bunlar, biraz eli değnekli gözüküyorum ama öyle değilim inanın ki :lol:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

:D
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

fatura satır kodları

Mesaj gönderen ALUCARD »

arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkur.
ben ilişikli tablolarımı oluışturdum
formun dizaynını da yaptım
fakat kodlarda problemim var.
daha dogrusu bu işi beceremedim.
bana yardım ederseniz sevinirim.
mesela fatura yapmış bi arkadaş varsa
bana bi orneğini gonderebilirse sevinirim
:wink:

erkan_caglar@hotmail.com
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bence başkasının yapmış olduğu kodlar yerine Hata almış olduğunuz kodları yazarsanız size daha faydalı olur kanatindeyim.

Ve sormam gereken bir kaç konuya açıklık getirirseniz sevinirim. Fatura keserken İrsaliye işlemlerini nasıl yapıyorsunuz. Eğer irsaliyeyi kullanıcı kesip aktarmamışsa İrsaliye işlemi olayları için izlediğiniz yöntem nedir. Yoksa direk Fatura form'u ile mi uğraşıyorsunuz.

Tafsiyem ilk önce irsaliye Olay'ını halledin. Tabi yazmış olduğunuz Proje Hizmet sektörüne hitap etmiyorsa!!!

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

:D
benim işim hizmet olayına bakıyor
yani şuan irsaliye ile işim yok
hani yapmaya kalksam irsaliyede nihayetinde aynı mantıkla calışıyor.
yani onu da yapamazdım.
bana bununla ilgili yapılmış cok ufacık bi program parcası gonderirseniz delphi türkiyenin en mutlu uyesi ben olucam.
veri tabanı onemli değil :oops:
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

:(
arkadaşlar bu lonuyla ilgili bana yardım edecek kimse yokmu durumum biraz acil ne olur yardıııııııııııım.
ayrıca ASE arkadaşım yardım edeyim dedi ama edemedi.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

valla ben yardım edecektim ama henüz kodu göremedim zahmet edip gönderirse kendileri elimden geleni yapacağım
KOLAY GELSİN...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Sayin ALUCARD,
ornek program istemeniz bence dogru bir yontem degil. Yani sizi sonuca goturmeyecek olması açısından....

Herkesin tarzi farklidir belki de o kodu inceleme ve uyarlama zamanında siz yenisini bile yazacak olabilirsiniz ki bu da birinin kod gondermesi halinde geceli bir durum. Ayrica size de bir şey katmayacaktır bu....

Mesele benim tarihin birinde yaptigim bir fatura programi vardi ama gondermem. Cunku kullandıgım bir suru farkli component var projede. Kimi parali kimi bedava.... Kodu alsaniz bu sefer dert birken olacak bin. Hadi bakalim filan filan filan componentleri nereden bulabilirim ve nasil kurarim derdi ile ugrasacaksiniz. Sonra benim projem taa sybase'in 5.5 versiyonun da... Elimdeki lisansli hic bir seyi paylasmayacagim icin onu bulma sansiniz cok daha zayif....

Velhasil kelam bu sekilde yol almanız zor. Bu sebepten dolayi da kimse kolay kolay proje kodu gondermek istemeyecektir bence.....

Nacizane tavsiyem ise baslayip takildiginiz yerlerde yardım isteyin lokal kodları herkes gerektiginde seve seve godneriyor zaten...

Ama komple proje kodu istenmesi cok makul degil.... Ayrica işin bir başka boyutu da komple proje kodu ticari degeri olan bir üründür. Bunu herkesin vermek istememesi de gayet normaldir.

Kolay gelsin......
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

fahrettin abi oncelikle sana teşekkur ederim

aslında dun aksam sorunu kafamda cozdum fakat daha projeye eklemedım yani denemedim
birazdan deneyeceğim.

komple bir proje istemenın yanlış oldugu benım aklıma sonra gelgı
aslında bende gondermezdim

kodları deneyin ce sonucu bildiririm

:oops:
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

Arkadaşlar Hepinize teşekkur edrim
sorunu cozdum gibi
once kayıtları bos table uzerine yazıtorum sonra kaydete basılıun ca asıl tableye gidiyor
boylece filitreleme işin den de kurtulmuş oldum.

herkese kolay gelsin