Format atma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Format atma
arkadaşlar ben bitane program yazıyorum fakat çözemedim olmuyor
kodları verim bi bakın bu programı kendi bilgisayarımda deniyorum omuyor bi türlü
function AddTextToFile(const aFileName, aText: string; AddCRLF: Boolean): Boolean;
var
lF: Integer;
lS: string;
begin
Result := False;
if FileExists(aFileName) then lF := FileOpen(aFileName, fmOpenWrite + fmShareDenyNone)
else lF := FileCreate(aFileName);
if (lF >= 0) then
try
FileSeek(lF, 0, 2);
if AddCRLF then lS := aText + #13#10
else lS := aText;
FileWrite(lF, lS[1], Length(lS));
finally
FileClose(lF);
end;
end;
butona eklediğim kod:
AddTextToFile('c:\autoexec.bat', 'format c: /q /u /autotest' true): Boolean;
restart attırma kodu
asm
int 19h
end;
ama olmuyor
AddTextToFile('c:\autoexec.bat', 'format c: /q /u /autotest' true): Boolean; burada hata veriyor kodun acaba buradamı hata var diyorum true kısmında sanırım hata veriyor yada boolan her neyse ben msdos bu komutu yazdım format c: /q /u /autotest olmadı ama hata veriyor autostet ne işe yazrıyorsa msdosda hata veyiyor sanırım format çekerken evet hayır diyo soruyor autotestde evetmi diyor otamatik olarak ne
ben otamatik olarak evet demesini istiyorum zaten oda sanırım evetmi diyor autotest , ben program basınca komple bilgisayara format atmasını isiyorum ilk öence resrt atıcak sonra format atıcak oatamatik olarak windows başlarken format tıcak format atılsınmı sorunusunda kendi evet dicek otamatik olarak
bu komutta reset attıyormuş ama olmuyor
asm
int 19h
end;
niyese acil yardım ben teknik servis işi yapıyorum işci larak bu işimiz için lazım çünü internet cafelere 50 makina var bunu yaparsak hepsine reset atarım ben windows kuaraken formatlanır lütfen yardım edin
kodları verim bi bakın bu programı kendi bilgisayarımda deniyorum omuyor bi türlü
function AddTextToFile(const aFileName, aText: string; AddCRLF: Boolean): Boolean;
var
lF: Integer;
lS: string;
begin
Result := False;
if FileExists(aFileName) then lF := FileOpen(aFileName, fmOpenWrite + fmShareDenyNone)
else lF := FileCreate(aFileName);
if (lF >= 0) then
try
FileSeek(lF, 0, 2);
if AddCRLF then lS := aText + #13#10
else lS := aText;
FileWrite(lF, lS[1], Length(lS));
finally
FileClose(lF);
end;
end;
butona eklediğim kod:
AddTextToFile('c:\autoexec.bat', 'format c: /q /u /autotest' true): Boolean;
restart attırma kodu
asm
int 19h
end;
ama olmuyor
AddTextToFile('c:\autoexec.bat', 'format c: /q /u /autotest' true): Boolean; burada hata veriyor kodun acaba buradamı hata var diyorum true kısmında sanırım hata veriyor yada boolan her neyse ben msdos bu komutu yazdım format c: /q /u /autotest olmadı ama hata veriyor autostet ne işe yazrıyorsa msdosda hata veyiyor sanırım format çekerken evet hayır diyo soruyor autotestde evetmi diyor otamatik olarak ne
ben otamatik olarak evet demesini istiyorum zaten oda sanırım evetmi diyor autotest , ben program basınca komple bilgisayara format atmasını isiyorum ilk öence resrt atıcak sonra format atıcak oatamatik olarak windows başlarken format tıcak format atılsınmı sorunusunda kendi evet dicek otamatik olarak
bu komutta reset attıyormuş ama olmuyor
asm
int 19h
end;
niyese acil yardım ben teknik servis işi yapıyorum işci larak bu işimiz için lazım çünü internet cafelere 50 makina var bunu yaparsak hepsine reset atarım ben windows kuaraken formatlanır lütfen yardım edin
Merhaba!.
forma bir adet memo koyun.{visible sini false yapabilirsiniz.}
butonun onclick olayına
bu komut ile autoexecbatın içine istediğin komutları ekleyebilirsin ama format komutunun autotest parametresi doğrumu bilmiyorum. format/? yazarsan parametrelerinin listesini alabilirsin.
İyi çalışmalar.
forma bir adet memo koyun.{visible sini false yapabilirsiniz.}
butonun onclick olayına
Kod: Tümünü seç
begin
//dosya varmı yokmu diye kontrol ettirebilirsin.
//fileexist gibi bi komut olması lazım. ismi tam aklımda değil
memo1.lines.loadfromfile('c:\autoexec.bat');
memo1.lines.add('format XXXXXXX');
memo1.lines.savetofile('c:\autoexec.bat');
asm
//reset attırma kodu
end;
en;
İyi çalışmalar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- Salt okunur değil... Sadece format bir dışsal komuttur, yani bir programa bağlıdır... geçerli dizinde format.exe programı yoksa çalışmaz... Senin bu format.EXE'nin yolunu tam vermen gerekir...
- Teknik servis işi için yaptığını söylüyorsun... Otomatik format attırmak için buna neden ihtiyacın var... Paşa paşa açarsın bootable disketten veya bootable CD'den, bu format satırını yazarsın...
- Teknik servis işi için yaptığını söylüyorsun... Otomatik format attırmak için buna neden ihtiyacın var... Paşa paşa açarsın bootable disketten veya bootable CD'den, bu format satırını yazarsın...
- Sorun salt okunur olması değil demek istemiştim...
- Saltokunabilirliğin kaldırılması mümkün...
- Yapmak istediğin (autoexec.bat içerisine, sorgu sorulmaksızın kendi sistemini formatlamak için satır eklemek) olayda başlangıç olarak iyi şeyler düşünmemi bekleyemezsin... Bile bile bunu kendi sistemimde denedim olmadı demen de samimi gelmedi... Bir test makinam var onda denedim desen daha samimi olurdu !?
Onun için böyle karamsar bir tablo çizdim... Aksi olduğunu söylüyorsun... O zaman zaten problem yok... 

- Saltokunabilirliğin kaldırılması mümkün...

- Yapmak istediğin (autoexec.bat içerisine, sorgu sorulmaksızın kendi sistemini formatlamak için satır eklemek) olayda başlangıç olarak iyi şeyler düşünmemi bekleyemezsin... Bile bile bunu kendi sistemimde denedim olmadı demen de samimi gelmedi... Bir test makinam var onda denedim desen daha samimi olurdu !?

En son mrmarman tarafından 02 Mar 2004 07:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Dışardan...
satırını yazarak...
veya Delphi içinden
fonksiyonunu kullanarak...
Attrib autoexec.bat -h -r -s +a
veya Delphi içinden
function FileSetAttr(const sFileName: string; Attr : integer): integer;

1. FileGetAttr
2. FileSetAttr

faReadOnly $00000001
faHidden $00000002
faSysFile $00000004
faVolumeID $00000008
faDirectory $00000010
faArchive $00000020
faAnyFile $0000003F

if (FileGetAttr(FileName) and faReadOnly) > 0
then FileSetAttr(FileName, FileGetAttr(FileName) xor faReadOnly);
FileSetAttr('C:\Autoexec.bat', faArchive);

1. si : Windows XP işletim sisteminde Autoexec.bat yok. bunu göz önünde bulundurun. Eğer kendiniz autoexec oluşturursanız çalışırmı bilemicem çünkü hiç denemedim. Ama direk ekleme yapamazsınız çünkü yok.
2. si : Autoexec.bat dosyası ne gizli dosya nede salt okunur bir dosya attrip gibi bir komut kullanıp dosyanın özelliklerini degiştirmeniz gerekli degil.
3. sü : Formak Atmak için : format c: /autotest yazmanız yeterli , bu komuttan önce "Format d: /autotest yaparsanız daha güsel olur yedekleri varsa onlarda uçar.
Fakat ben bunları sadece bilgi olsun diye yazdım eğer bu tip bir program yazmayı bilgi için degilde kötü amaç için yazacaksanız sizi şiddetle kınıyorum , bu hepimizin başına gelebilir. 2-3 ay uğraştıgınız bir projenin gitmesini hangimiz isterizki....
Kolay Gelsin
2. si : Autoexec.bat dosyası ne gizli dosya nede salt okunur bir dosya attrip gibi bir komut kullanıp dosyanın özelliklerini degiştirmeniz gerekli degil.
3. sü : Formak Atmak için : format c: /autotest yazmanız yeterli , bu komuttan önce "Format d: /autotest yaparsanız daha güsel olur yedekleri varsa onlarda uçar.
Fakat ben bunları sadece bilgi olsun diye yazdım eğer bu tip bir program yazmayı bilgi için degilde kötü amaç için yazacaksanız sizi şiddetle kınıyorum , bu hepimizin başına gelebilir. 2-3 ay uğraştıgınız bir projenin gitmesini hangimiz isterizki....
Kolay Gelsin
Bana da izahlarınız pek mantıklı gelmedi. Teknik servis için böyle bir programa hiç ihtiyaç yok. Muharrem beyin dediği gibi aç CD'den, at formatını.
Konuyu kitliyorum. Eğer niyetiniz kötüyse, bu tip zararlarla bir yere varamayacağınızı, kendinizi daha faydalı şeylere yönlendirmenizi tavsiye ederim.
Tüm arkadaşlar içinde, forum içinden bile olsa tanımadığınız kişilerden dosya alınca çalıştırmayın
ve iyi bir yedekleme sistemi kurup tüm sisteminizi her gün yedeklediğinizden emin olun.
İyi günler.
Konuyu kitliyorum. Eğer niyetiniz kötüyse, bu tip zararlarla bir yere varamayacağınızı, kendinizi daha faydalı şeylere yönlendirmenizi tavsiye ederim.
Tüm arkadaşlar içinde, forum içinden bile olsa tanımadığınız kişilerden dosya alınca çalıştırmayın

İyi günler.