Formu denetim menüsü olmadan taşıma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Formu denetim menüsü olmadan taşıma

Mesaj gönderen CinAnka »

Merhaba;

Elimde 5 tane form var. Bunlardan bir tanesi ana formum. Ana form üzerinden, diğer formlara tıklayarak ulaşıyorum. şimdi benim problemim şu:

Ana form dışındaki formlarda denetim menüsü(şu formun üstünde, form adının yazdığı, formu bütme, küçültme ve kapama işlemlerinin yapıldığı mavi alan) olmasını istemiyorum. Buraya kadar tamam, formun BorderStyle ve BorderIcons ozelliklerini kullanarak denetim menüsünü gizledim. Ama bu sefer de formu fare ile tutup sağa-sola-yukarı-aşağı sürükleyemiyorum. Masaüstü öğesi gibi kalakaldı öylece ekranda.

Denetim menüsü olmadan formu nasıl sürükleyebilirim? Çok aradım ama forumda benzeri bir alan bulamadım:(

Teşekkür ederim...
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

BorderStyle özelliğini ToolWin seçip, CloseQuery prosedürüne CanClose:=False; yazarsanız, Mavi kısımda sadece işlevsiz küçük bir kapatma işareti görünür. Tam istediğiniz gibi olmasa da; taşınabiliyor, boyutu değiştirilemiyor ve kapatılamıyor.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

aşağıdaki kodu kullanırsan formu başlıktan değil de istediğin yerden tutup sürükleyebilirsin. istersen kendin bi başlık çubuğu koy bu kodu o imagein mouse downuna yaz.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormMouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton; 
Shift: TShiftState; X, Y: Integer); 
begin 
ReleaseCapture; 
Form1.perform(WM_SYSCOMMAND, $F012, 0); 
end;