Advantage
Abi bu işte bi yanlışlık var gibi geldi bana. Sair abi sağolsun bütün bildiklerini yazmış okumak bütün öğleden sonramı aldı. Ama yazdıkları kafamı karıştırdı.
Biz advantagenin server client olduğunu biliyoruz hatta server programının da kurulması gerekiyor çoklu kullanım için. Güvenlik konusunda da bize çok yüksek garantiler verildi. Çok yeni bir veri tabanı da deği zaten 1991 den beri kullanılıyor. Yerel ağda ve internette yapılandırması ve bağlanması kolay. Ayrıca veri tabanını açarken özellikle yerel kullanımda performans düşüşleri yaşanır diye bir uyarı veriyor.
Bütün bu özelliklerinden dolayı biz çok iddialı bir projemizde advantage kullandık. Kullanıcılarımıza da verdikleri paranın verilerinin güvenliğinden dolayı bu şekilde bir yol izlediğimizi anlatıyoruz.
Yanlışsam lütfen düzeltin.
Ayrıca her programda tabii ki aynı veri tabanı kullanılamaz bu durum herkes gibi bizim için de geçerli access kullandığımız projeler de var paradox olanlarda...
Kolay gelsin....
Biz advantagenin server client olduğunu biliyoruz hatta server programının da kurulması gerekiyor çoklu kullanım için. Güvenlik konusunda da bize çok yüksek garantiler verildi. Çok yeni bir veri tabanı da deği zaten 1991 den beri kullanılıyor. Yerel ağda ve internette yapılandırması ve bağlanması kolay. Ayrıca veri tabanını açarken özellikle yerel kullanımda performans düşüşleri yaşanır diye bir uyarı veriyor.
Bütün bu özelliklerinden dolayı biz çok iddialı bir projemizde advantage kullandık. Kullanıcılarımıza da verdikleri paranın verilerinin güvenliğinden dolayı bu şekilde bir yol izlediğimizi anlatıyoruz.
Yanlışsam lütfen düzeltin.
Ayrıca her programda tabii ki aynı veri tabanı kullanılamaz bu durum herkes gibi bizim için de geçerli access kullandığımız projeler de var paradox olanlarda...
Kolay gelsin....
Eğer olaya böyle bakacaksanız paradox ta client / serverdır. Eğer servera bi server programı yüklenerek program client server oluyorsa paradox tada BDE yüklüyoruz o zaman o da client serverdır. Client server da esas olan stored procedureler ve trigerlerdir. Ve dataların serverda işlenmesidir. Yani her bir data terminallere gidip gelmeyecek. Tek bir satır SQL kodu gidecek serverdaki DBserver o kodu işleyip terminale süzülmüş veriyi gönderecektir veya terminal bir stored procedure tetikleyecek DBserver bu stored procedure yi çalıştırıp süzülmüş veriyi terminale sunacaktır. Bu yapı varsa client / serverdır. Yoksa ki (bende ki sürümde yok) paradoxtan farkı yoktur. Adam satıyor tabi ki övecek
Bana da ne diller döktüler...
)
Sevgiler...

Sevgiler...
yeni halini bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla da Advantage file-based bir veritabanı. Yani paradox klasmanında.
Sitesinde trigger desteğinden bahsetmiyor veya ben göremedim. SP eklemişler ama.
Bence küçük projelerde kullanılabilir ama orta çaplı bir projede ben de Firebird'ü tercih ederim.
Kolay gelsin.
Sitesinde trigger desteğinden bahsetmiyor veya ben göremedim. SP eklemişler ama.
Bence küçük projelerde kullanılabilir ama orta çaplı bir projede ben de Firebird'ü tercih ederim.
Kolay gelsin.
Bu konuda biraz aciklamay yapayim bari... Aslinda interbase'den cekmis olmama biraz goreceli. Yani hemen hemen hep sybase kullanan biri olarak Avrupada yuzlerce kisiye verilecek veritabanı maliyeti sıkıntısı olan bir projeydi bu ve sadece maliyet kaygılarından dolayi interbase ile basladik. Programda bir takim kompleks ve uzun hesaplar dizisi sonucu bir takim sonuclar uretilmesi gerekiyor ve bunlarin da hız acisindan SP ile yapılması en makul yol iken. Sybase'de alistigim bol sql fonksiyonlarını ve esnek yapıları interbase'de bulamayınca cok zorlandım. Belki udf'ler bir yere kadar cozum olarak gorulebilir ama onunla ugrasmanın da sonu yok. Ayrica esnek select statementlar ve subquery'ler gercekten cok kolaylık sagliyor. Sybase ile tek bir Select statementta (unionlar ve subquerylerle dolu olarak) 150 satir civarinda kod yazdıgımı bilirim. 150 satiri da her satirda select 'in bir alanı sanmayın sakın. Ortalama her satırda 200 civarinda karakter var. Mesela bu SP maksimum 1 saniyede bana bir sonuc uretiyor. Ama sunu biliyorum ki ayni SP interbase'de kesinlikle calismaz. fonksiyonlar udf ile halledilse bile... interbase'de yine SP ile uzun uzun procedurel kodlar ile belki hallolabilir ama o hızda calismasi mumkun degil. Bazen de mecburen delphi tarafini isin icine katmanız gerekiyor ki o zaman zaten perofrmasn oluyor... Nitekim interbase ile 15 kadar sonucu 45 saniyede alabilirken aynı isi sybase aktarinca 30-40 adet sonucu 5-10 saniye arasinda alaibliyordum. interbase delphi ikilisinde sonuc sayisi ile sure dogru orantılı olarak artarken sybase'de mesela sonuc sayisi 3 katına cikiyor ama sure belki maksimum %50 artiyor ya da daha az farkediyor....sair yazdı:Fahrettin beyin Interbase den neler çektiğini bilmiyorum ama ben firebird / IB ikilisinden hiç çekmedim.
Yani sair bey benim interbase'den cekmem dediginiz gibi sybase ile kıyaslamamakan kaynaklanmaktadır....

Yaşanmış bir veritabanı hikayesi:
Paradox (bu capta projede kullanılmaz ya oldu diyelim.): Verilerin bir çogu silinmiş olurdu. Eger çok şanslı ise silinmeyen az bir veriye ulaşılabilirdi. Kahramanımız olan yazılımcı da muhtemelen işinden olurdu.
Interbase (Bu da olmaz ya hadi oldu diyelim...): Eger kahramanımız şanslı gununde idiyse veriler kurtulurdu. Degilse yeni bir iş araması gerekecektir.
Oracle, MSSQL,vs...: %99 ihtimalle Sybase ile yaşanan durumun aynısı yaşanırdı.
Bu olay yaşanmış bir olaydir. Kahramanımız bay xxxxxxx 'in mesai arkadasindan bizzat dinledim bu hadiseyi. Bay xxxxxxx 'i de ismen bilirim....
Kolay gelsin....
Simdi eger veritabanı olarak Sybase degil de baska veritabanları olsaydı durum ne olurdu bakalim....xxxxxxxx Bey, calistigi yazilim sirketinin en buyuk musterilerinden birinin ofisinde Sybase veritabanı uzerinde calismaktadir. Veritabanında bir kac milyon adetteki musteri tablosundan bir musteriyi silmek icin yazdigi delete kodunu calistirdigi anda farkeder ki where kısmına birsey yazmamıştır. Yani bu kod tablodaki bir kaç milyon kaydı silmektedir. Bu sırada binada o veritabanını kullanan onlarca belki de 100 den fazla kişi vardır. xxxxxxx bey'in başından aşağı kaynar sular dokulmusken enter'a basali daha belki 1 saniye bile olmadan aklına bir çare gelir.... Masadan firladigi gibi server'in bulundugu odaya kosar ve server'i dugmesinden kapatir. O an orada calisanlarin hepsinin ekranlarındaki program tabi hata veriri. Fakat server tekrar acildiginda veritabanı yarim kalan son transaction olan butun kayıtları silme isini rollback yapar yani geri alir ve sapasaglam verilere geri donulur.
Paradox (bu capta projede kullanılmaz ya oldu diyelim.): Verilerin bir çogu silinmiş olurdu. Eger çok şanslı ise silinmeyen az bir veriye ulaşılabilirdi. Kahramanımız olan yazılımcı da muhtemelen işinden olurdu.
Interbase (Bu da olmaz ya hadi oldu diyelim...): Eger kahramanımız şanslı gununde idiyse veriler kurtulurdu. Degilse yeni bir iş araması gerekecektir.
Oracle, MSSQL,vs...: %99 ihtimalle Sybase ile yaşanan durumun aynısı yaşanırdı.
Bu olay yaşanmış bir olaydir. Kahramanımız bay xxxxxxx 'in mesai arkadasindan bizzat dinledim bu hadiseyi. Bay xxxxxxx 'i de ismen bilirim....
Kolay gelsin....
advantage
advantage'da:
storred procedure
triggers
ağ ortamında veri sıkıştırma gibi bütün özellikler var.
ama ben adv kullanmak istemiyorum artık. elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmeyen ve çalışma anında bir olumsuzluk çıkarmayacak, verilerin güvenliği açısından sağlam bir veritabanı önerecek olan bir zâtv var mı?
storred procedure
triggers
ağ ortamında veri sıkıştırma gibi bütün özellikler var.
ama ben adv kullanmak istemiyorum artık. elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmeyen ve çalışma anında bir olumsuzluk çıkarmayacak, verilerin güvenliği açısından sağlam bir veritabanı önerecek olan bir zâtv var mı?
Sayın CsYasar Piyasada olan bütün veritabanlarının hemen hemen hepsi tartışılmış bu forum altında kararı siz vereceksiniz. Lisanslı tercih yaparsanız benim tafsiyem SyBase olacaktır. Yok lisansız tercih yapacam diyorsanız ayrıca Elektrik kesintilerinden etkilenmesin diyorsanız FireBird yanında birde UPS alacaksınız bu ihtiyacınızı karşılayacaktır
kısacası ikisinden birini seçmelsiniz.
İyi Akşamlar.

İyi Akşamlar.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.