veritabanına post ederken karakter sayısı problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

veritabanına post ederken karakter sayısı problemi

Mesaj gönderen CinAnka »

Merhaba;

ADO veritabani kullanarak bir program hazirladim. Programda, bir memoda bulunan 160 karakterlik yaziyı, metin olarak tanımladığım bir alana post ediyorum. fakat sadece 50 karakteri kaydediyor. Veri tabanı alanının boyutunu 160 karakter olarak tanımladım....

normalde bir access metin veri alanı 255 karakter alır. fakat bende 50 den fazla almıyor post esnasında. ama elimle veritabanı alanına yazınca 255 karakter yazamıyorum. koddan kaynaklanan bir problem olamaz, peki sorun ne??

Teşekkür ederim...
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
ikut

Re: veritabanına post ederken karakter sayısı problemi

Mesaj gönderen ikut »

CinAnka yazdı:Merhaba;

ADO veritabani kullanarak bir program hazirladim. Programda, bir memoda bulunan 160 karakterlik yaziyı, metin olarak tanımladığım bir alana post ediyorum. fakat sadece 50 karakteri kaydediyor. Veri tabanı alanının boyutunu 160 karakter olarak tanımladım....

normalde bir access metin veri alanı 255 karakter alır. fakat bende 50 den fazla almıyor post esnasında. ama elimle veritabanı alanına yazınca 255 karakter yazamıyorum. koddan kaynaklanan bir problem olamaz, peki sorun ne??

Teşekkür ederim...
memonun içindeki enter a basılmış satırları gözönüne aldınızmı....

unumayın 160 karakter her boş satıra bir enter tuşu dersek 80 satır eder.

en iyisi vt yapı ve kodu gönderin buraya ama sanırım enter tuşu gözardı edilmiştir...
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Mesaj gönderen CinAnka »

Sayın @ikıt

memonun maksimum length özelliği 160 olarak ayarlandı. yani 160 karakterden fazla karakter giremiyorum. Dolayısı ile enter hatası yok, maksimum 50 yolluyor vt ye....
ikut

Hocam yanlış anlıyorsun

Mesaj gönderen ikut »

CinAnka yazdı:Sayın @ikıt

memonun maksimum length özelliği 160 olarak ayarlandı. yani 160 karakterden fazla karakter giremiyorum. Dolayısı ile enter hatası yok, maksimum 50 yolluyor vt ye....
sen 160 karakter ayarlamış olabilrsin ama ben o 160 karakterlik alanda 80 kere entera basabilirim bu durumda. Yanlış hatırlıyorum belki ama maximum length satır uzunluğunu kontrol etmiyor.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Mesaj gönderen CinAnka »

klavyeden hangi tüşa basarsam basayım, her basışımda 1 karakter harcarım. yani 160 karakter uzunluğundaki memoyu 160 kere entera basarsam ancak doldururum. ama sorunum bu değil, sorun her defasında 50 karakter alıyor memodan, ve metin olarak tanımladığım "mesaj" alanına bu 50 karakterlik stringi atıyor. ben mi yanlış hatırlıyorum, yoksa Ms Access de, metin alanları maksimum 255 karaktere kadar almıyor mu? Çıldırmamak işten değil wallahi...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Ms Access de metin alanları default olarak 50 karakter olarak geliyor ama siz 255 e kadar yükseltebilirsiniz. Alan boyutunu kontrol etmenizi tavsiye ederim..
adım adım çalıştırırsanız before post gibi bir olayda memodan kaç karakter geldiğini ve hatanın nerde olduğunu anlamanız daha kolaylaşır..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
ikut

bir hatırlatma

Mesaj gönderen ikut »

CinAnka yazdı:klavyeden hangi tüşa basarsam basayım, her basışımda 1 karakter harcarım. yani 160 karakter uzunluğundaki memoyu 160 kere entera basarsam ancak doldururum. ama sorunum bu değil, sorun her defasında 50 karakter alıyor memodan, ve metin olarak tanımladığım "mesaj" alanına bu 50 karakterlik stringi atıyor. ben mi yanlış hatırlıyorum, yoksa Ms Access de, metin alanları maksimum 255 karaktere kadar almıyor mu? Çıldırmamak işten değil wallahi...
evet doğru 160 kere A tuşuna basabilrsiniz. Ama enter tuşu 2 byte ile ifade edilir. CHR 10+CHR13

Gerçi altta bir arkadaş çözümü önermiş ama buda birileri için hatırlatma olur ilerde belki.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

CinAnka yazdı:Çıldırmamak işten değil wallahi...
daha önceden çıldırmayı denemiştin ama işe yaramamıştı, hatırlatayım dedim :roll:
acessden anlamıyorum ama

field türkçe karakter kullanamıyorsa ı,ş,ç,ğ gibi karakterleri kodlamak için daha fazla yer kullanıyor olabilir. delphide bu tür karakterleri elimine eden bir kod yazdıktan sonra veritabanına post etmeyi dene.