Formatdatetime(now) hakkında sorucuk
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formatdatetime(now) hakkında sorucuk
Edit1.text:=FormatDateTime('hh:nn', Now) dedigimizde saat 00:10 gibi oldugunda bunun 24:10 olarak almasını istiyorum. Bunu nasıl yapmam gerektigi hakkında fikir verecek arkadaslara tesekkuru bir borc bilirim. Saygılar....
Viper Hocam ,
Bu komut işinizi görücektir.
Kolay Gelsin ...
Kod: Tümünü seç
Edit1.Text:=Timetostr(Now);
Kolay Gelsin ...
sen 24 olmamasına ragmen illede yapmak istersen saati parçalara bölerek birde orada algoritma kurarak atıyorum ;
gibi bir algoritma kurup bu şekilde yapmalısın. Tam olarak kod veremiyorum çünkü dışarıdayım. Dilersen kodlarıda yollayabilirim. İyi Günler...
Kod: Tümünü seç
if saat=00 then begin
saat:=24
end;
Merhaba,
bu tip alışılmadık teknikleri ben doğru bulmuyorum. Bana istediğin olay çok garip geldi, ama yapmak istediğiniz şeyi lafla ifade edersen belki daha uygun çözümler bulunabilir.
Eğer 24:10 gibi yazdırmak istiyorsan, DecodeTime ile saat, dakika ve saniyeye ayır.
if Saat=0 then
Saat := 24;
Edit1.Text := IntToStr(Saat) + ':'+IntToStr(dakika);
şeklinde yazdırabilirsin.
Kolay gelsin.
bu tip alışılmadık teknikleri ben doğru bulmuyorum. Bana istediğin olay çok garip geldi, ama yapmak istediğiniz şeyi lafla ifade edersen belki daha uygun çözümler bulunabilir.
Eğer 24:10 gibi yazdırmak istiyorsan, DecodeTime ile saat, dakika ve saniyeye ayır.
if Saat=0 then
Saat := 24;
Edit1.Text := IntToStr(Saat) + ':'+IntToStr(dakika);
şeklinde yazdırabilirsin.
Kolay gelsin.
Merhaba,
hocam böyle lafla ifade ettiğin zaman değişik öneriler alabilir, daha düzgün bir yöntem kullanabilirsin. Burda olduğu gibi
HoursBetween ve MinutesBetween fonksiyonları işini görür. İkisinin açıklaması ve örnekleri sitede Temel kısmında var. Tarih ve Saat fonksiyonları yazısında.
Kolay gelsin.
hocam böyle lafla ifade ettiğin zaman değişik öneriler alabilir, daha düzgün bir yöntem kullanabilirsin. Burda olduğu gibi

HoursBetween ve MinutesBetween fonksiyonları işini görür. İkisinin açıklaması ve örnekleri sitede Temel kısmında var. Tarih ve Saat fonksiyonları yazısında.
Kolay gelsin.
Hocam simdi kafam karıstı. Normal farkı alırken , mesela saat farkı yerine tarihidemi cıkarayım? . Yani formatdatetime('hh:nn',now ) yerine dd.mm.yyyy demi cıkarıcaz ?
Birde hoursbetween ve minutesbetween komutları kullanımına dair ornek verirmisiniz. Sitedeki acıklamada yokta. Sadece ne oldugu yazıyor. Veya ben yalnıs yere bakıyorum.
Birde hoursbetween ve minutesbetween komutları kullanımına dair ornek verirmisiniz. Sitedeki acıklamada yokta. Sadece ne oldugu yazıyor. Veya ben yalnıs yere bakıyorum.
- Evet tarihi de işin içine karıştıracaksınız... Aksi halde normal çıkarma yapamazsınız... matematiksel yardımcı fonksiyonlar yazmanız lazım gelir...
- Zaten (Now) fonksiyonu içerisinde şu anki tarih de var... Siz değişkeni TTime değil TDateTime olarak belirleyecek ve kayıtlarda bu şekilde bulunmasını sağlayacaksınız...
- InternetCafe'nde saat 00:00'dan sonra ücretsiz hizmet sunmak istemiyorsan
, ya bu gün devri olan saatler için var olan zorunluğa uyarsın ya da 00:00 olduğunda hesap ister yeniden sayaclarını 0'larsın...
Bu da bir fikir...
- Zaten (Now) fonksiyonu içerisinde şu anki tarih de var... Siz değişkeni TTime değil TDateTime olarak belirleyecek ve kayıtlarda bu şekilde bulunmasını sağlayacaksınız...
- InternetCafe'nde saat 00:00'dan sonra ücretsiz hizmet sunmak istemiyorsan