program parametreleriniz nerede?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

program parametreleriniz nerede?

Mesaj gönderen mege »

selamlar
buradakilerin çoğunun profesyonel programla uğraştığını düşünerek sizin program parametrelerinizi nasıl sakladığınızı merak ettim..
ben şu an yaklaşık 60k bir sistem parametresi değişkenine sahibim(programda pointera bağlı), bunu saklamak için binary bir dosya yazma kullanıyorum ama bu problem yaratıyor. yeni versiyon yazdıkça ve yeni parametreler eklendikçe eskileri yenilere çevirecek bir program yazmak gerekiyor..(birde 65k sınırına yaklaştım oda bir korku nedenim)

xml denemek istedim ondada uzun uzun tag arattırma gerekiyor (yaklaşık 6000 değişkenim var)bunada üşeniyorum birde değişkenlerde > ' gibi işaretler sanırım tablo yapısını bozuyor(hadi bu önemli değil diyelim bunları kaydetmesemde olur :D )

merak ettiğim siz ne gibi parametre kaydetme kullanıyorsunuz :?:
:!: bana veritabanı kullan veya registry kullan demeyin bozuşuruz :D
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam mege,

iyi de vereceğimiz cevabı kısıtlamışsın :) Ne yazalım şimdi.

Ben db ve registry ortak kullanıyorum. Kaybolsa da sorun olmayacak kişi bazlı ayarları registry'e, diğer ayarlarımı DB'ye saklıyorum.

65 K Registry için çokta büyük bir rakam değil. Microsoft, Borland gibi key'leri incelersen dünya kadar veriyi Registry'de tuttuklarını görürsün.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

hocam hallısınız fazla kısmışım ama registera güvenmiyorum makina göçebilir diye... bu parametrelerin hepsi zamanla kendini düzelten değerler..
tam olarak oturması haftalar alır. şu ankinde yedek alması çok kolay bi dosyası al networkde başka yere kopyala (<1sn).. okuması kolay param^:= _readf(...) gibi yazması daha kolay.. :wink:

ama işte güncelleme problem yapıyor..
(esasında birde ıvır zıvırları tuttuğun ini fileım var)

yeni fikirler vardır sizde diye düşünmüştüm bende arıyorum bakalım ne altın fikirler çıkıcak :D
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Neden clientdataset kullanmayı denemiyorsun. Bu konuyla ilgili bir makale yazmıştım. Makaleler bölümünde bulabilirsin.
Sevgiler..
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Veritabanı kullan derdinden kurtul :) Ben şahsen öyle yapıyorum..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Veritabanı kullan diyen arkadaşlara katılıyorum... Parametre olarak da topu topu 3 alan yetiyor... ParamID, Parametre, Varsayılan Değer üçgeni iş görüyor...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

peki hocam tek tek ben değişkenleri nasıl alıcam veritabanından...
parametre^.pc1.sub1.var1:= field[0]..
herhalde programın kadar birde parametre yükleme kodları gerekecek.. :D
kolay bi öneriniz varmı..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- O zaman geriye (kendimce) DLL ile çözüm kalıyor... Parametreleri sıkça güncellenen bir program yapıyorsanız (merak ettim porogram ne yapıyor ve bu paramterik değişkenlerin işlevi nedir) DLL güncellemesi yapar ana fonksiyonları korumuş olursunuz...
Resim
Resim ....Resim