Outlok tarzı program
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Outlok tarzı program
Değerli arkadaşlar. Dbedit1 e tarih gireyim, dbedit2 ye saat gireyim, memoya ise notumu yazayım. sistem tarihi ve saati girilen tarih ve saatle aynıysa mesela c:\melodi.mp3 dosyası çalışsın.
bunun üzerinde hafta sonu epey uğraştım ancak kodları bir türlü düzgüz yazamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
bunun üzerinde hafta sonu epey uğraştım ancak kodları bir türlü düzgüz yazamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Merhaba ilk önce tarih bilgisi olan Edit'i daha sonra Saat bilgisi olan Edit'i karşılaştır. Koşulların uyuyorsa istediğin işlemleri yaptır.
Bunun için if komutu ve Timer bileşeni sizin için yeterli olacaktır.
Kolay Gelsin...
Bunun için if komutu ve Timer bileşeni sizin için yeterli olacaktır.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Bu anllattığım şekilde Tablo daki alanlar üzerindede işlem yapabilirsin.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Sana şu şekilde yardımcı olabiliriz. Büyük bir ihtimalle Algoritma hatası yapıyorsundur. Yazmış olduğun Kodu buraya yaz bizde bakalım hatanız nerede ?
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Mail'a atılan sorulara cevap vermiyoruz. Forum'a atmanız yeterli. Çünkü benim okumam zaman alabilir başka arkadaşlar benden önce yanıtlama imkanı bulabilirler. Ayrıca Forum kurallarını da okuyalım lütfen.
Teşekkür Ederim
Teşekkür Ederim
Gazete manşetleri
hatırladığın kadarıyla
hatırlayabildiğim kadarıyla kodları yazayım.
if (datetostr(date)=Edit1.Text) and (timetostr(time)=Edit2.Text) then
begin
MediaPlayer1.FileName:='c:\music.mp3';
MediaPlayer1.Play;
ben burda editi kontrol ettirmek istemiyorum. tablodaki o alanı yani tarih alanını kontrol etsin tutuyorsa timeyi de kontrol etsin o da tutuyorsa müzik çalsın. tablodaki alanı komple (aktif kayıt olması gerekmiyor) nasil kontrol ettireceğim.
if (datetostr(date)=Edit1.Text) and (timetostr(time)=Edit2.Text) then
begin
MediaPlayer1.FileName:='c:\music.mp3';
MediaPlayer1.Play;
ben burda editi kontrol ettirmek istemiyorum. tablodaki o alanı yani tarih alanını kontrol etsin tutuyorsa timeyi de kontrol etsin o da tutuyorsa müzik çalsın. tablodaki alanı komple (aktif kayıt olması gerekmiyor) nasil kontrol ettireceğim.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

merhaba!
SQL ile tablodan tarih ve zamanı uyan tüm kayıtları çağır.
eğer tablonun recordcount u 0 dan büyükse (ki bu otarih ve saatte çalma işlemi gerçekleştirmesi gerektiği anlamına geliyor) çalma işlemini gerçekleştir. Bu koduda timer in ontimer olayına yazarsan timerı da bir dakikaya ayarlarsan işlem tamam gibime geliyor.
biraz daha açıklayıcı olması için şöle bişi yapabiliriz.
sanırım bu problemini çözer
kolay gelsin iyi çalışmalar.
SQL ile tablodan tarih ve zamanı uyan tüm kayıtları çağır.
eğer tablonun recordcount u 0 dan büyükse (ki bu otarih ve saatte çalma işlemi gerçekleştirmesi gerektiği anlamına geliyor) çalma işlemini gerçekleştir. Bu koduda timer in ontimer olayına yazarsan timerı da bir dakikaya ayarlarsan işlem tamam gibime geliyor.
biraz daha açıklayıcı olması için şöle bişi yapabiliriz.
Kod: Tümünü seç
procedure Tform1.timer1inontimerolayı();
begin
query1.close;
{burada sql ifadeni hazırlayacaksın}
query1.open;
if query1.recordcount>0 then
begin
{aha burdada mediaplayeri çalıştıracaksın.}
end;
end;

kolay gelsin iyi çalışmalar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Merhaba
Hacikisi öncelikle Forum kurallarını okuyunuz Yeni Mesaj şeklinde forum'a 2 nci bir mesaj atmayınız.
Anladığım kadarıyla Dosya'daki kayıtları tarayamıyorsunuz bunun için Döngü kullanarak yapabilirsiniz SQL kullanarak da yapabilirsiniz.
Ben döngü için örneğinizi düzenliyorum. Yanlış yazmış olabilirim test yapma imkanım yok.
Yukarıda yazmış olduğum kod ile bütün table taratırsınız. Koşullara uyan bir kayıt varsa döngüden istediğiniz işlem yapılır ve döngüden çıkarsınız.
Kolay Gelsin...
Hacikisi öncelikle Forum kurallarını okuyunuz Yeni Mesaj şeklinde forum'a 2 nci bir mesaj atmayınız.
Anladığım kadarıyla Dosya'daki kayıtları tarayamıyorsunuz bunun için Döngü kullanarak yapabilirsiniz SQL kullanarak da yapabilirsiniz.
Ben döngü için örneğinizi düzenliyorum. Yanlış yazmış olabilirim test yapma imkanım yok.
Kod: Tümünü seç
Table1.First;
While not Table1.Eof Do
Begin
if (datetostr(date)=(table1tarih.asdatetime) and (timetostr(time)=(Table1saat.ASDateTime) then
Begin
ShellExecute(0,0,pchar('c:\rehber\data\music.mid'),nil,nil,SW_HIDE);
Break;
End;
Table1.Next;
End;
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Selam... daha önce okullar için benzer bir çalışma yapmıştım... Sonra da DivXTurk altyazı zamanlaması kontrolü içinde aynı metodu uygulamıştım...
- Metod şu... Asla her zaman diliminde veritabanında sorgu yapmayın veya listede pozisyon araması yaptırmayın...
- Yani saniyede bir kere gibi veya benzer bir zaman diliminde, her seferinde kayıtlar içinde bu zamana ait mesaj var mı diye sorarsanız yolda kalırsınız...
- Programınız çalıştığında ilk olarak verilerinizi saat/tarih sırasına sokun... Sonra bir gösterge tayin edin ve programın ilk çalıştığı veya zamanlayıcının aktif edildiği ilk anda bir kerelik sorgu yaptırıp şimdiki saatten bir sonrakine pozisyon olarak bu göstergeyi bağlayın...
- Sorgulamanız bu göstergedeki kayda ait zamanın gelip gelmediği şeklinde olsun...
Bu şekilde saat sorgusu yapar veritabanınızı rahat bırakırsınız...
- Karşılaştırma real tipinde olacağından hiçbir zaman = (eşitlik) kontrolü yaptırmayın... Daima büyük mü diye kontrol ettirin...
- Şimdilik benden bu kadar... Vaktim dar, vakit oldukça daha değişikik trickler sunarım...
- Metod şu... Asla her zaman diliminde veritabanında sorgu yapmayın veya listede pozisyon araması yaptırmayın...

- Yani saniyede bir kere gibi veya benzer bir zaman diliminde, her seferinde kayıtlar içinde bu zamana ait mesaj var mı diye sorarsanız yolda kalırsınız...

- Programınız çalıştığında ilk olarak verilerinizi saat/tarih sırasına sokun... Sonra bir gösterge tayin edin ve programın ilk çalıştığı veya zamanlayıcının aktif edildiği ilk anda bir kerelik sorgu yaptırıp şimdiki saatten bir sonrakine pozisyon olarak bu göstergeyi bağlayın...
- Sorgulamanız bu göstergedeki kayda ait zamanın gelip gelmediği şeklinde olsun...

- Karşılaştırma real tipinde olacağından hiçbir zaman = (eşitlik) kontrolü yaptırmayın... Daima büyük mü diye kontrol ettirin...

- Şimdilik benden bu kadar... Vaktim dar, vakit oldukça daha değişikik trickler sunarım...