tum katkisi olanlara selam olsun. insallah site daha da gelisir. mustafa simsek beyin sitesini daha onceden defalarca gezmistim. basarilarinin devamini dilerim.
richedit icinde selectall yaptigimda tum metin secili hale geliyo ve secili halde iken tabi olarak satirlarin bulundugu kisimlar siyah hale geliyo. bu asamada richeditte degistir islemi yaptiriyorum ekranda yanip sonme hissi olusturuyo. selectall dedigimizde secili alanda siyah zemin olusmamasini nasil saglayabilirim.
kendi buldugum cozum. richediti gizliyorum islem bittikten sonra gosteriyorum. ama bir dereceye kadar ise yaradi. daha profesyonel cozumu vardir mutlaka. yardimlar icin simdiden tesekkur.
richedit.selectall
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Selam...
- Aslında şahsi kanaatim en uygun metodu uyguluyorsunuz...
- Diğer yandan alternatif olarak ikinci bir TRichEdit'i ayna (mirror) şeklinde kullanıp, görsel olmayan işlemleri visible false olan bu aynada yapmak şeklinde bir çözüm önerilebilir... Her işlem sonunda satır/sürun değerleri öğrenilip, Assign işlemi sonucunda tekrar konumlanma düşünülebilir...
- Tabii senkron sorununu çözebilirseniz...
- Aslında şahsi kanaatim en uygun metodu uyguluyorsunuz...
- Diğer yandan alternatif olarak ikinci bir TRichEdit'i ayna (mirror) şeklinde kullanıp, görsel olmayan işlemleri visible false olan bu aynada yapmak şeklinde bir çözüm önerilebilir... Her işlem sonunda satır/sürun değerleri öğrenilip, Assign işlemi sonucunda tekrar konumlanma düşünülebilir...
- Tabii senkron sorununu çözebilirseniz...