Arkadaşlar gerekli cevabı bir türlü bulamadım
Şimdi benim Ögrenci Adı
Nosu
Vize Notu
Final notu
Sonuç
GÖnder
alanları var vize ve final girildikten sonra bunu php de sonuça ikisinin ortalamasını buldurucam. Ve bunu daha sonra kaydedicem.(Ayrıca Vize,Final ve Sonuç alanlarını İnput Type diye mi tanımlıycam). Kaydettim bilgileri(Örnegin ögenci.txt diye) dosyadan okutup ekrana gösterditicem. Tanımlamalarım dogru sanırım ama kaydetmede sorun var yapamadım Birisi yardım ederse sevinecem arkadaşlar.. Çıldırrrdııımmm
Sevmek Gerek, Saymak Gerek.
Akıl Gerek, Fikir Gerek.
Doğru Nedir? Bilmek Gerek.
Önce İnsan Olmak Gerek !!!
Öğrencilerin listesi veritabanında tutuluyorsa, hocalarda sınav sonuçlarını txt olarak vermişse şu şekilde yapılabilir. Önce text içinde bilgi okunacak, bu bilgi okunurken alt satırına da veritabanında bu kayıtla eşleşen öğrencinin olup olmadığı sorgulanacakki tutarlı bir sonuç olup olmadığı (hocanın noyu doğru girdiği vs.) anlaşılsın. Sonra göndere basıldığında kayıtları veritabanına yazacak.
input ları oluştururken ad[] şeklinde açacaksınız bu şekilde veriyi dizi içinde tutmuş oluyorsunuz.
Bir kod yazabilmek için txt dosyasının içinde ne olduğunu, hangi formatta tutulduğunu bilmemiz lazım. İki satır örnek veri kopyalarsanız yardımcı oluruz.
galiba soruyu yanlış anladın. Önce oraya kaydedicem zaten. Onu yapamadım daha göstermeyi nası yapayım ki. Ufff canım sıkılıyor ya. Niye zor bu işler böyle ya.
Akıl Gerek, Fikir Gerek.
İkincisini çalıştırdıgım zaman şöyle bir hata veriyor. Nasıl düzeltebilirim. Abi saolasın valla kapı açtın burdan çok ama çok teşekkürler. Allah bin kere razı olsun. İkinciyi de yaparsam tamamdır. Ya bu PHP niye bu kadar karışık böyle? Tekrar tekrar TEŞEKKÜRLER ...
if($_POST['Submit']) {
foreach($_POST['ad'] as $index => $deger) {
if(strlen($deger)>3) {
Bu satırda neyi anlatmak istiyoruz. Anladıgım kadarıyla eger gönder butonuna basıldıgı anda ada göre önce bul. Sonra girilen karakter 3 karakterden büyükse işlemleri yapta diyor olmadı abi ya !! Acaba Post yerine HTTP post ile mi başlıcaz? Az kaldı bulucam
Akıl Gerek, Fikir Gerek.
Aslında burada bir hata mesajı yok. PHP hata olduğu vakit hata kodunu ekrana basar. Hata dediğiniz örnekte PHP kodunu olduğu gibi ekrana basmış, bu durumda ya dosyanın uzantısı .php değildir ve web server dosyayı html olarak algılamaktadır ya da dosyanın uzantısı php olup ilgili kod blogu php taglarının içinde yazılmamıştır. Açıkcası bu dosyayı nasıl oluşturduğunuzu merak ediyorum ama mesajların daha fazla uzamamamsı için kodu tam haliyle gönderiyorum.
yukardaki kod ile web dizininizin içinde bir php dosyası oluşturup, tarayıcıdan http://localhost/dosya.php şeklinde çağırmanız gerekiyor.
Bu dosya dosya kendi bilgisayarınızda yazma yetkiniz olduğundan aynı klasör içinde notlar.txt dye bir dosya oluşturacak. Uzaktakibir web server da çalıştırmayı deneyecek olursanız chmod 755 değilse hata verecek.
abi gönülden çok teşekkür ederim. Sonradan ögrendim bende, seni ugraştırdım affedersin. Son sorum bi daha sormucam... Ben ayrıca Arama yaptırmak istiyorum girilen kayıtlarda mesela nosunu girdik mi onla ilgili kayıdı göstersin veya Yok Diye Mesaj versin. Başka hiçbirşey istemiyorum.
Not : Biz bunu Foreign Döngüsü ile çagırsam şartı nasıl belirlicem. Verdigin diger örnege göre yaptım abi ama çok absürd birşey oldu Olmazsa yine de teşekkürler abi gönlüne saglık. . .
Akıl Gerek, Fikir Gerek.
slm arkadaşlar ben dosyadan kayıt okumayı bir türlü beceremedim.
benim kayıtlar txt dostada tutuluyor.
benim bul diye bir buttonum olcak ve yanındada bir text kutusu oraya istediğim kişinin numarasını girdiğimde bana dosyadan o kayda ait isim soyad vize ve final notlarını ve ortalamayı ekranda göstercek.yani tüm kayıtları tarayıp benim yazdığım numaraya ait kaydı ekrana bascak.
kodu yazarsanız cok iyi olur.
Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Akıl Gerek, Fikir Gerek.