Sel.al.arkadaşl.ar.fast reporta yeni başladım .forumda aramalarıma rağmen bu konuyla ilgili pek bişey bulamadım.şöyle bişey yapmak istiyorum. ibqueryle çektiğim bi sorgu sonucunda dönen kayıtlları rapor ekranın da gruplara ayırmak istiyorum.şöyle bi ekran çıktı örneği vereyim
adı a ile başlayanlar
Ahmet
Ali
adı b ile başlayanlar
Bahadır
Banu
tek bi query den dönen kayıtları fast reportta bu şekilde kendi aralarında nasıl gruplayabişlirim.[/u]
fast reportta gruplama ile alakalı.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Öncelikle sorunuzun yanlış yerde olduğunu düşünüyorum...
Sorunuzun cevabına gelince Rapora bir adet grup başlığı bandı ekleyin ve şart kısmına örn [COPY([IBDataSet1."CARI_ADI"], 1, 1)] yazın daha sonra master bandı ekleyin ve gerekli alanları yerleştirin. Dikkat etmeniz gereken nokta ise Datasetinizi Gruplamak istediğiniz alana göre sıralamış olmanızdır..
Kolay Gelsin..
Sorunuzun cevabına gelince Rapora bir adet grup başlığı bandı ekleyin ve şart kısmına örn [COPY([IBDataSet1."CARI_ADI"], 1, 1)] yazın daha sonra master bandı ekleyin ve gerekli alanları yerleştirin. Dikkat etmeniz gereken nokta ise Datasetinizi Gruplamak istediğiniz alana göre sıralamış olmanızdır..
Kolay Gelsin..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
@meron06;
Müşteri numarasına göre gruplandırmanda mümkün ancak 10-19 arası müşteriler gibi yapabilirsinde 10-19,20-29.. arası kodlar aynı grupda olsun dersen orasını bilemiyorum..
Mesela grup bandının şartına [Copy([IbDataSet1."KODU"]),1Onlar hanesi,1)] yazarsen 99a kadar kodları gruplandırmış olursun raporun aşağıdaki gibi çıkar. Tabi tekrar ediyorum gruplarının doğru çıkması için grupladığın alana göre sıralama yapmalısınız...
10 lar grubu
10 Müşteri adı
11 Müşteri adı
12 Müşteri adı
13 Müşteri adı
....
20 ler grubu
20 Müşteri adı
21 Müşteri adı
22 Müşteri adı
....
Müşteri numarasına göre gruplandırmanda mümkün ancak 10-19 arası müşteriler gibi yapabilirsinde 10-19,20-29.. arası kodlar aynı grupda olsun dersen orasını bilemiyorum..
Mesela grup bandının şartına [Copy([IbDataSet1."KODU"]),1Onlar hanesi,1)] yazarsen 99a kadar kodları gruplandırmış olursun raporun aşağıdaki gibi çıkar. Tabi tekrar ediyorum gruplarının doğru çıkması için grupladığın alana göre sıralama yapmalısınız...
10 lar grubu
10 Müşteri adı
11 Müşteri adı
12 Müşteri adı
13 Müşteri adı
....
20 ler grubu
20 Müşteri adı
21 Müşteri adı
22 Müşteri adı
....
İlimle geçen bir gece,