merhaba arkadaşlar. ben web tasarımıyla uğraşıyorum ve aynı zamanda da delphi kullanarak program yazıyorum ama yapmak istediğim şey ile ilgili biraz daha bilgiye ihtiyacım var.
web tasarımını asp ile yapıyorum ve daha güvenli olması dolayısıyla mysql kullanmayı tercih ediyorum. buradaki sorun: yazacak olduğum programdaki veritabanındaki kayıtlarda eksilme ya da atma olduğunda otomatik olarak serverdaki tabloları da güncellemek istiyorum. aynı şey serverdaki veritabanındaki tablolarda herhangi bir değişiklik olduğunda locale bağlanıp oradaki kayıtları güncelleyecek. bir nebi senkrnizasyon işlemi yani. bunu yapmam mümkün mü acaba? eğer bana bir kaynak ya da bir kitap ismi söylerseniz bile yeterli olacak.
ilginizden ötürü teşekkür ederim. herkese kolay gelsin.
Tabi ki mumkundur. Fakat kolay degildir. Tarif ettiginize replikasyon denir. Hem de cift yonlu replikasyon yani en zorundan..
forumda daha once konusuldu. arama ile bu bilgilere ulasabilirsiniz. mysql in var mi bilmiyorum fakat bir cok veritabaninin bu isler icin replication server yaziilimi var.
hocam ilginizden ötürü teşekkür ederim. ama bunu nasıl yapabileceğimi biliyor musununuz? yani replikasyon olayını biraz daha açma imkanımız var mı? ben kendim de araştırma yaparım tabi ama bu konuyla daha önce de ilgilendiyseniz tecrübeli birisinden bilgi almak daha da önemli benim için. bu arada onaydin arkadaşımıza da verdiği adres için teşekkür ederim. adres güzel. inceleme altına aldım bile.
hocam bahsetmiş olduğunuz replikasyon olayının ms sql server ile nasıl yapılacağı hakkında oldukça yararlı bilgiler edindim ama ücretli bir yazılım olması dolayısıyla mysql server i tercih ettim.
şimdi asıl konumuza gelecek olursak: bana bu işi adım adım gösterebilecek bir kaynak gösterebilir misiniz? tekrardan teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar.