download yada upload yaparken yavaşlama

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

download yada upload yaparken yavaşlama

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al.arkadaşlar.fire bird 1.5 vt kullanıyorum programımda .bugun bşey farkettim download yaparken programımı açtım sorgularım çok yavaş çalıştı .download ı kesince hız normale döndü.bunu önlemenin bi yolu varmı arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Bandwith le doğru oratılı. tüm iletişim tek kanaldan gelir, bu yüzden download hızını ayarlama şansın varsa hızını düşür, yada başka hat kullan
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

biraz eksik ifade ettim sorunu galiba.benim programın herhangi bi hosting vb.işlemlerde çalışmıyor.tamamen lan ağımda çalışıyor.internet üzerinden bi işlem yapmıyorum yani.yerel ağımda download yapınca programımda yavaşlıyor.vt de kendi makinamda yüklü.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Yukarıda yazdığımı tekrarlıyorum. LAN veya WAN sonuçta her ikisindede limitin var. LAN da kullanıyor olman her şeyin limitsin olacağı anlamına gelmiyor. 100mbit bir lan dada network trafiği iletişimde en öenmli etkidir. DataBase senin makinanda olmasına rağmen path yada alias network adresi ise kendi makinan üzerindede olsan iletişim network üzerinden olur.
Aklıma başka gelen tahmin ise 3.parti programlar yada antivirüsler de network trafiğini etkiler bunlarıda kotrol et bence
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

aynı bilgisayarda sql server var fakat firebird gibi gözle görülür bi yavaşlama olmuyor.birşeyi yanlışmı yapıyorm diye merak ettim sadece.sorgularımı çekerken sadece ihityacım olan fieldları çekiyorum.master detail bağlantı da yok sadece belli kriterlere uyan kayıtları tablodan query ile çekiyorum.