Yardım dosyasını kullanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ekin
Üye

Yardım dosyasını kullanmak

Mesaj gönderen ekin »

İçinde 6,7 tane başlık olan bir yardım dosyası hazırladım. bu dosyayı delphide nasıl kullanabilirim. Örneğin

Menü çubuğundan yardım komutu verildiğinde yardım dosyası nasıl açılır. Form içinde F1 tuşuna basıldığında ilgili konuyu nasıl ilişkillendirebilirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sanırım siz bir yardım dosyası değil word belgesi hazırlamışsınız :)
Bunu rich edit formatında kaydetmelisiniz ama her başlığa bir numara vermelisin. Numara vermek için özel kod vardır onu hatırlamıyorum ayrıca bu şekilde çok zor oluyor. arama yaparsanız başka bir program önermiştim onu tavsiye ederim.
her nesnenin help id' özelliği var oraya verdiğiniz numaraları yazacaksınız.gerisi delphi yapar. help dosyasını menüden açma için ise

Kod: Tümünü seç

Application.HelpCommand(HELP_FINDER,0);
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Yardım dosyası hazırlayacağım diye bence hiç boşuna yırtınmayın. Yardım dosyaları ancak biz programcılar tarafından okunan şeyler (kullanıcıların hiç biri bu tür yardım dosyalarına rağbet göstermez)

Eğer dinlerseniz tavsiyem, yapılan işlemleri bir ScreenCapture programı ile hem sesli hem de görüntülü olarak kaydeden programlar yardımı ile, çeşitli video dosyalar oluşturun.

Bunu program ile birlikte verin, böylelikle kullanıcılar yapmak istedikleri şeyi hem sesli hem de görüntülü bir biçimde izleyebilirler. Unutmayın görsel ve işitsel öğrenme diğerlerinden daha hızlı ve kalıcı olur.

Her form için bir küçün video dosyası hazırlarsınız, her forma da bir KeyPrevie verip, F1'e basıldığında MediaPlayer ile hazırladığınız dosyaları gösterirsiniz. Hem de çok kolay olur.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Güzel bir düşünce bunu bende yapıyorum ama program çok kullanıcılı olduğundan o kadar videoyu program ile birlikte taşımak zor olacaktır.