Text veya MS Word Dosyalarına Metin Eklemek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
habim
Üye
İletişim:

Text veya MS Word Dosyalarına Metin Eklemek

Mesaj gönderen habim »

Slm. Forumda yeniyim.
Tüm forumu taradım ama göremedim. Eğer daha önce yayınlanmışsa özür dilerim.
Text veya MS Word (DOC) dosyasının harhangi bir yerine, bir harf veya bir cümle veya bir paragraf eklemek istiyorum. ve bu dosyayı eklenmiş haliyle yazdırmak istiyorum.
Çözümleriniz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Text dosyadan okumak için TStringList.LoadFromFile methodunu kullan ve yüklenen text dosya, satır satır TStringList'e oturacaktır. İstediğin şeyi ilgili satırda düzeltip sonrada TStringList.SaveToFile methodu ile kaydedebilirsin.

Word olayına gelince, o biraz daha farklı, OLE kullanman gerekecek. Ben eskiden TOleObject'ten bir Word documanı create edip, daha sonra Word'deki VB Macroları inceleyerek istediğim şeyleri yaptırabiliyordum.

Bu şekilde yapılabiliyor. Bugün gün içerisinde bilgisayarıma göz atacağım elimde Word'ü kullandığım programcıklardan varsa göndereceğim, eğer yoksa Delphi'de Componen Palette Servers Tab'ında Word, Excel, PPoint gibi nesneler mevcut onlarla da bunu gerçekleştirebilirsin.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Text dosyalar için ben şu şekilde bir yöntem izliyorum. İlk dosyadan satır satır okuyup, başka bir dosyaya yazıyorum. ReadLn ve WriteLn ile. Başa veya sona, nereye birşey eklemek istiyorsam onu da kod içinden ekliyorum.

Kolay gelsin.