Required package 'vcl' not found hatası alıyorum
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
compenant yüklerken
delphi 7 kullanıyorum.
vcl package paketini download edelevilecegım adres varmı?
delphi 7 kullanıyorum.
vcl package paketini download edelevilecegım adres varmı?
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
hangi paketi yüklediğin nemli.
eğer sen D7 kullanıyorsan ve bir D6 ile derlenmiş paketi yüklemek isterden doğal olarak vcl6.bpl rtl6.bpl gibi paketlerede ihtiyaç duyacaktır.
öncelikle yüklediğin paketin D7 için mi derlenmiş olduğuna bak.
eğer kaynak kodlar elinde ise baştan D7 ile derlemeye bak. gelen kaynak kodları içinde .DPK uzantılı bişiler varsa onu aç ve install et..
saygılar..
eğer sen D7 kullanıyorsan ve bir D6 ile derlenmiş paketi yüklemek isterden doğal olarak vcl6.bpl rtl6.bpl gibi paketlerede ihtiyaç duyacaktır.
öncelikle yüklediğin paketin D7 için mi derlenmiş olduğuna bak.
eğer kaynak kodlar elinde ise baştan D7 ile derlemeye bak. gelen kaynak kodları içinde .DPK uzantılı bişiler varsa onu aç ve install et..
saygılar..
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
şimdi
.DPK'yı yükle..
açılan penceredeki REQUIERES altındaki tüm şeyleri sil. vcl, rtl vs. vs.
sonra copile düğmesine bas. delphi warning üretecek ve bir pencere açıp yüklenmesi gereken ihtiyaç listesini verecek tamam deyip geç.
eğer hata vermeden işlem biterse INSTALL düğmesine basarak yükle..
bu arada önceden .DPK nın bulunduğu klasör içindeki ve .DPK içine konulmuş .PAS'ların bulunduğu yerdeki .DCU'ları silmen gerekiyor.
.DPK'yı yükle..
açılan penceredeki REQUIERES altındaki tüm şeyleri sil. vcl, rtl vs. vs.
sonra copile düğmesine bas. delphi warning üretecek ve bir pencere açıp yüklenmesi gereken ihtiyaç listesini verecek tamam deyip geç.
eğer hata vermeden işlem biterse INSTALL düğmesine basarak yükle..
bu arada önceden .DPK nın bulunduğu klasör içindeki ve .DPK içine konulmuş .PAS'ların bulunduğu yerdeki .DCU'ları silmen gerekiyor.
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
hocam asağıdakı linkteki compenant mümkünkünse sizde bi deneyebilirmisiniz?
su sayfadan
http://www.delphipages.com/result.cfm?R ... ons&AO=and
şu dosya
http://www.delphipages.com/uploads/Buttons/ledbtn.zip
su sayfadan
http://www.delphipages.com/result.cfm?R ... ons&AO=and
şu dosya
http://www.delphipages.com/uploads/Buttons/ledbtn.zip
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
evet gönderdiğin iyi olmuş..
şimdi ilk önce
LedBtnR7.DPK'yı aç ve sadece compile et..
sonra LedBtnD7.DPK'yı aç compile ve install yap.
LedBtnD7 paketi LedBtnR7 paketine ihtiyaç duymaktadır. bu nedenle yükleyememiş olacaksın. ben yükledim sorun yok. ama bu comp. ile bir uygulama denemesi yapmadım. sadece yükledim.
ancak indirdiğin bu zipli dosyayı componentler diye bir klasöre aç, yani devamlı kullandığın bir yere koy, sonra bu bu programın klasörünü options'tan library path'e eklemeyi ihmal etme.
ondan sonra dediğim gibi derle.
eğer library path'e bu .pas'ların olduğu klasörü belirtmez isen yapacağın uygulama falanca.DCU bulunamadı diyecektir.
kolay gelsin..
şimdi ilk önce
LedBtnR7.DPK'yı aç ve sadece compile et..
sonra LedBtnD7.DPK'yı aç compile ve install yap.
LedBtnD7 paketi LedBtnR7 paketine ihtiyaç duymaktadır. bu nedenle yükleyememiş olacaksın. ben yükledim sorun yok. ama bu comp. ile bir uygulama denemesi yapmadım. sadece yükledim.
ancak indirdiğin bu zipli dosyayı componentler diye bir klasöre aç, yani devamlı kullandığın bir yere koy, sonra bu bu programın klasörünü options'tan library path'e eklemeyi ihmal etme.
ondan sonra dediğim gibi derle.
eğer library path'e bu .pas'ların olduğu klasörü belirtmez isen yapacağın uygulama falanca.DCU bulunamadı diyecektir.
kolay gelsin..
hocam asagıdakı linte yazdıgım compenantı da yukleyemıyorum?dün bütün zamnımı harcadm nerdeyse :viewtopic.php?p=89062#89062