Forumu aradım ancak bu konuda bir bilgi bulamadım (gerçi tam olarak neyi aramam gerekiyor onu da bilmiyorum ya o da ayrı mesele).
Şimdi benim sorunum şu: Normalde düz dosya veritabanı (örneğin Paradox) kullandığımızda, VT'den çekilen kayıt sayısı ile ilgilenmiyoruz. Çünkü nasıl olsa VT kendi bilgisayarınızsa ve çok fazla kayıt olsa bile kayıt çekme çok uzun sürmüyor.
Ancak FB gibi bir İstemci-Sunumcu mimarisine sahip olan bir VT sisteminde, uzak bilgisayardaki kayıtları çekerken, eğer kayıt sayısı çok fazla ise IBDataSet.Last komutunu kullandığımızda çok fazla bekleme yapmamız kaçınılmaz. Hele bir de bunu internet üzerinden yaptığınızı düşünün durum daha da vahim hale gelecektir.
İstemci-Sunumcu mimarisinde kayıt çekme performansını artırmak için hangi strateji izlenmeli?
Benim aklıma aşağıdaki stratejiler geliyor:
1. Her seferinde belirli sayıda kayıt çekmek (yani Midas'ın ClientDataSet bileşeninin PacketRecords özelliğindeki gibi, yalnızca atıyorum her seferinde on kayıt çekmek). Gerçi bunu SQL ile nasıl yaparım hiç bir fikrim yok

2. SQL ifadesi içerisinde where anahtar kelimesiyle kayıtları süzmek ve dolayısıyla atıyorum yalnızca belirli bir tarih aralığı ya da yalnızca belirli bir müşteri adı, ürün adı, vs. için çekmek. Bunun hakkında bir miktar da olsa fikrim var. Ancak sonuçta ortaya çıkan uygulamanın arabirimini nasıl etkiler bu konuda çok emin değilim.
Dolayısıyla, acaba bu konuda deneyime sahip arkadaşlar nasıl bir strateji izlediklerini paylaşabilirler mi?
Saygılarımla