IBExpert Hakkında Bir Kaç Soru ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

IBExpert Hakkında Bir Kaç Soru ?

Mesaj gönderen DotCom »

Merhaba Arkadaşlar ;

1) IBExpert de Domains tam olarak ne işe yarıyor ?
2) Role Ne işe yarıyor ?
3) Dialect1 ile Dialect3 arasındaki fark nedir SQL komutlarındaki farklılıkmı ?
4) Trigerları IBExpert de degilde Programda Run Time olarak girmek mi yoksa IBExpert demi girmek dogrudur ?

Bu konularda Beni Biraz aydınlatırmısınız ???

Note : Bu arada Bence FireBird çok güzel bir veritabanı herkese tavsiye ederim. Bana bu konuda yardımcı olan tüm arkadaşlara ayrıca özel olarak bıkmadan sıkılmadan ilgilenen Husonet e Teşekkürler....

Kolay Gelsin ...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam Firebird/Interbase'i forumda o kadar çok konuştuk ki, ufak birkaç arama ile bu söylediklerinin hepsini bulabilirsin. Ayrıca Sitede veritabanı kısmında Interbase ve IBX yazılarında çok geniş açıklamalar var. Onlarında çok faydası olacaktır.

Mesela domain için : viewtopic.php?t=1510&highlight=domain

Sorulara ben de birşeyler yazabilirim ama Interbase ve veritabanı konusunda uzman abilerimiz çok güzel açıklamışlar olayı. Bence bu mesajları okuman daha faydalı olacaktır :wink:

Kolay gelsin.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Kusura Bakma Mustafa Abi , Ben bu şekilde arama yapmadan biraz olsun araştırmadan buraya soru yönelltiğim için üzgünüm. Teşekkür Ederim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Özür dileyecek birşey yok hocam :wink:

Kolay gelsin.