Kaydet_sil_edit_post işlemleri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Bu başlığa uzun süredir girmedim çünkü FireBird de baya bir yol aldık diyecektim ki herkezin karşılaştığı ve forumda da sık geçen post delete olayı.Yaptığım projede QRY_OGRENCI(IBdataset) kaydet butonuma

QRY_OGRENCI.Post; ile yeni kayıtlar girebiliyordum CommitRetaining kullanmadan.Ne zamanki JEDI bileşenlerini kullanayım dedim.Formdaki dbgridleri ,dbeditleri JEDİ nin kilerle değiştidim kayıt giremiyorum daha doğrusu giritte kaydı görüyorum ama gerçekte kaydetmiyor.Tüm kayıtları vt den sildim ve vt de bütün alanlarımı <null> olarak (varchar alanlarım var bunları boş göstermesi gerekmezmi)gösteriyor.Kaydet butonun kodlarını düzenledim

if QRY_OGRENCI.State in [dsInsert, dsEdit] then
QRY_OGRENCI.Post;

IBdatset in Afterpost olayına
IBTransaction1.CommitRetaining;
yapıyorum

(Transaction1 in SQL si
read_committed
rec_version
nowait)

bir türlü yeni kayıt alamıyorum bu iş jedi bileşenlerinden mi kaynaklanıyor yoksa ben jediden önce kazara :lol: mı kayıt girmişim IBdataset imin sql leride dataseteditörden ayarlı :roll: :x Nasıl kayıt yapacağım Formda ardaım taradım ama her kez bu yöntemle yapıyor ben nerde hata yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Bu başlığa uzun süredir girmedim çünkü FireBird de baya bir yol aldık diyecektim ki herkezin karşılaştığı ve forumda da sık geçen post delete olayı.Yaptığım projede QRY_OGRENCI(IBdataset) kaydet butonuma

QRY_OGRENCI.Post; ile yeni kayıtlar girebiliyordum CommitRetaining kullanmadan.Ne zamanki JEDI bileşenlerini kullanayım dedim.Formdaki dbgridleri ,dbeditleri JEDİ nin kilerle değiştidim kayıt giremiyorum daha doğrusu giritte kaydı görüyorum ama gerçekte kaydetmiyor.Tüm kayıtları vt den sildim ve vt de bütün alanlarımı <null> olarak (varchar alanlarım var bunları boş göstermesi gerekmezmi)gösteriyor.Kaydet butonun kodlarını düzenledim

if QRY_OGRENCI.State in [dsInsert, dsEdit] then
QRY_OGRENCI.Post;

IBdatset in Afterpost olayına
yapıyorum

(Transaction1 in SQL si
read_committed
rec_version
nowait)

QRY_OGRENCI.Delete;
ile siliyorum ama proje yi tekrar açtığımda kayıt geri geliyor

bir türlü yeni kayıt alamıyorum bu iş jedi bileşenlerinden mi kaynaklanıyor yoksa ben jediden önce kazara :lol: mı kayıt girmişim IBdataset imin sql leride dataseteditörden ayarlı :roll: :x Nasıl kayıt yapacağım Formda ardaım taradım ama her kez bu yöntemle yapıyor ben nerde hata yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Tamam arkadaşlar sorunu buldum yanlışlıkla CachedUpdate true yapmışım :evil:
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

haydarxxx yazdı:Seminer 7 ve diğerlerini indirdim.ama bu bana çok ileri bir seviye geldi.tabi bunun yanısıra ses görüntü bakımından çok verimli bir avi dosyası olduğunu söyleyemem quick time ilede denedim ama anlaşılması çok zor.
Sadece Quicktime ile ses ve video düzgün görüntüleniyo.