Daha önce Delphi6 ve 7 kullandım. Burda Veri tabanı oluşturmak için belki de alışkanlıktan dolayı ulaşmakta hiç zorlanmıyordum. Fakat şu an elimde sadece Delphi8 var ve ben Delphi8'de Paradox veya Database ile veri tabanı oluşturmak istiyorum. Ama bunların nerden açıldığını bi türlü bulamadım. Şunun yolunu yazarsanız inanın mutluluktan uçacağım. Bunun yolunu yazdıktan sonra Fribird kullanımı önereceksiniz nasıl olsa bunu da biliyorum Ama Fribird daha önce kullanmadım. Bunu anlatan bir kaynak varsa yazar mısınız link olarak. Ama mutlaka her halukarda Delphi8'de Paradox veya Database veri tabanı dosyası oluşturmak için buraya nerden girildiğini söyleyin lütfen. Teşekkür ederim.
firebird icin kaynak linki
paradox tabloları Database Desktop programı ile olusturabilirsin, sanırım bu da her delphi paketi ile kuruluyor, belki kurulumunu yaparken cıkartmıs olabilirsin.
Delphi6 ya da Delphi7 kullanırken TOOLS menüsünden DATABASE DESKTOP ile veritabanı oluşturacağım alana ulaşabiliyordum. Fakat Delphi8.de bunu bi türlü bulamadım. Delphi8.i kurdum ama veritabanı bölümü ya yok ya da ben bulamıyorum. CD.deki herşeyi PC.ye kurdum eksik olmasın diye ama yok işte. Bunun mutlaka bir yolu olmalı. Eğer nerden nasıl gireceğimi söylerseniz sevinirim.
Bir de Frebird için verdiğiniz link Delphiturkiye anasayfasına çıkıyor. Sanırım yanlış link verdiniz. Tekrar kontrol eder misiniz.
daha önceki delphi sürümlerinde Borland\Database Desktop klasörü altında yer alan dbd32.exe dosyasını ve aşağıdaki dosyaları bir klasöre toplarsan elinde her ortamda delphiden bağımsız çalışan bir database desktop olur
Elimde şu an Delphi8.den başka cd yok. Dolayısıyla o dosyaların tamamını bulman şu an mümkün değil.
Şu saatten sonra artık "Delphi8.de paradox gibi veri tabanı oluşturacağımız alan koymamışlar" demem mi gerekiyor. Bilen arkadaşlar da varsa kulağını kısa yoldan tutarak şunu bir nefeste söylese de artık işkence çekmesek diye düşünüyorum. O kadar zor veya kolay ama gereksiz bir soru mu sordum da bir türlü istediğim yanıtı alamıyorum anlamış değilim.???
Ya arkadasım yukardada bahsedildi,
Baslat dügmesi ile acılan Programlam icinde Borlan Delphi icinde Database Desktop ile tasarımını yapıp delphi icinde bir tablo koyup baglayacaksın.
Delphi icindeki Tools da aynı programı acıyor zaten ordaki Satabase Desktop farklı bir sey degil ki...
Eger her seyi Wizardlar ile yapacaksanız vay halinize sizin...