SQL Server Yedek
SQL Server Yedek
s.a. sql server daki herhangi bir database in ldf ve mdf uzantılı db dosyalarını herhangi bir klasöre kopyalatsam kendi programımda
acaba database imin yedeğini almış olurmuyum veyada
yedek almayı herhangi bir programdan çalıştırarak yapabilirmiyim
böyle bir programı indirebileceğim bir site varsa mesaj atarsanız sevinirim
acele cevap verilirse sevinirim
a.s.
SQL Server'ın Agent servisini başlat ve otomatik olarak çalışacak şekilde ayarla.
Daha sonra enterprise manager'dan veritabanına sağ tıklayıp Backup kısmına gir. Orda schedule tanımlayarak, istediğin bir klasöre veya backup cihazına yedek alabilirsin. Schedule seçenekleri çok geniş. Günlük, haftada bir, ayda bir, hafta içinde vs. dilediğin gibi ayarlarsın.
Kolay gelsin.
SQL Server'ın Agent servisini başlat ve otomatik olarak çalışacak şekilde ayarla.
Daha sonra enterprise manager'dan veritabanına sağ tıklayıp Backup kısmına gir. Orda schedule tanımlayarak, istediğin bir klasöre veya backup cihazına yedek alabilirsin. Schedule seçenekleri çok geniş. Günlük, haftada bir, ayda bir, hafta içinde vs. dilediğin gibi ayarlarsın.
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
SQL server yada başkaca bir veritabanı için mutlak surette bir yedekleme stratejisi oluşturmalısınız. Verilerinizde bir bozulma olduğunda o güne kadar farketmediğiniz kadar değerli olduklarını görürsünüz. Bunun için Admin in de belirttiği yerden (Enterprise Manager) bir yedekleme görevi tanımyarak yedeğin düzenli alınmasını sağalayabilirsiniz. Peki elinizde MSDE var ve enterprise manager yoksa ? Buyrun kodlar;
"BACKUP DATABASE dbname TO DISK = 'C:\dbname.bck'"
Yukardaki komutla program içinden online backup aldırabilirsiniz. Fakat bu esnada aktif transactionlar olacağından olaki bu backup a geri dönmeniz gerekirse son transactionların rollback edildiklerini söylemeliyim. Restore için de;
"RESTORE DATABASE dbname FROM DISK = 'c:\dbname.bck'"
Yukardaki SQL komutlarıyla SQL server a dbname adındaki db yi backup aldırıp restore ettirebilirsiniz. Bu işlemleri tüm kullanıcıları uygulamadan çıkarıp tek bir makinadan yapmanız en sağlıklısı olacaktır.
Eğer enterprise manager varsa o zaman ordaki backup schedule aracıyla bu işi otomatikleştirmek yararlı olacaktır.
Full güvenlik için önerim;
1. Hergün için bir backup
2. Her hafta için bir backup
3. Her ay için bir backup
4. Her yıl için bir backup
şeklinde (maks 24 backup eder) almanız yönünde olacaktır. Zaman zaman firma yöneticileri geçen ay sonundaki db den birşey (!) bakmak isteyebilirler.
Kolay gelsin;
SQL server yada başkaca bir veritabanı için mutlak surette bir yedekleme stratejisi oluşturmalısınız. Verilerinizde bir bozulma olduğunda o güne kadar farketmediğiniz kadar değerli olduklarını görürsünüz. Bunun için Admin in de belirttiği yerden (Enterprise Manager) bir yedekleme görevi tanımyarak yedeğin düzenli alınmasını sağalayabilirsiniz. Peki elinizde MSDE var ve enterprise manager yoksa ? Buyrun kodlar;
"BACKUP DATABASE dbname TO DISK = 'C:\dbname.bck'"
Yukardaki komutla program içinden online backup aldırabilirsiniz. Fakat bu esnada aktif transactionlar olacağından olaki bu backup a geri dönmeniz gerekirse son transactionların rollback edildiklerini söylemeliyim. Restore için de;
"RESTORE DATABASE dbname FROM DISK = 'c:\dbname.bck'"
Yukardaki SQL komutlarıyla SQL server a dbname adındaki db yi backup aldırıp restore ettirebilirsiniz. Bu işlemleri tüm kullanıcıları uygulamadan çıkarıp tek bir makinadan yapmanız en sağlıklısı olacaktır.
Eğer enterprise manager varsa o zaman ordaki backup schedule aracıyla bu işi otomatikleştirmek yararlı olacaktır.
Full güvenlik için önerim;
1. Hergün için bir backup
2. Her hafta için bir backup
3. Her ay için bir backup
4. Her yıl için bir backup
şeklinde (maks 24 backup eder) almanız yönünde olacaktır. Zaman zaman firma yöneticileri geçen ay sonundaki db den birşey (!) bakmak isteyebilirler.
Kolay gelsin;
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
query olarak ta çalıştı.
ben backup her çelıştığında "günün tarihi".bck diye bir dosya oluşturuyorum.
böylece her gün için ayrı bir backup'ım olmuş oluyor.
ben backup her çelıştığında "günün tarihi".bck diye bir dosya oluşturuyorum.
böylece her gün için ayrı bir backup'ım olmuş oluyor.
Kod: Tümünü seç
procedure Tfrmgenel.BakmBalat1Click(Sender: TObject);
var
yil,gun,ay:Word;
gunstr,aystr:string;
Begin
DecodeDate(date,yil,ay,gun);
if gun < 10
then gunstr:='0'+IntToStr(gun)
else gunstr:=IntToStr(gun);
if ay < 10
then aystr:='0'+IntToStr(ay)
else aystr:=IntToStr(ay);
if (Application.MessageBox('Lütfen programın hiç bir bilgisayrda çalışmadığından emin olup "TAMAM" tuşuna basınız', 'Keramet',mb_okcancel+mb_iconstop)=idok)
then begin
with dm.qgenel do
begin
Close;
sql.Clear;
sql.Add('BACKUP DATABASE keramet TO DISK = '''+'d:\'+gunstr+aystr+IntToStr(yil)+'.bck''');
ExecSQL;
end;
if FileExists('d:\'+IntToStr(gun)+IntToStr(ay)+IntToStr(yil)+'.bck') then
Application.MessageBox('Bakım İşlemi Başarı İle Tamamlanmıştır', 'Keramet',Mb_ok+mb_iconinformation)
else
Application.MessageBox('Bakım İşlemi Başarısızlıkla Sonuçlandı', 'Keramet',Mb_ok+MB_ICONSTOP);
end;
end;
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

-
- Üye
Arkadaşlar Acil yardım lazım
merhaba arkadaşlar
ben mssql de di bir database den istenilen tabloları sadece tabloları yedeklemek istiyorum ve gerektiğinde tekrar geri yüklemek nasıl yapabilirm yardımcı olursanız sevinirim..
Şimdiden t.ş.k
ben mssql de di bir database den istenilen tabloları sadece tabloları yedeklemek istiyorum ve gerektiğinde tekrar geri yüklemek nasıl yapabilirm yardımcı olursanız sevinirim..
Şimdiden t.ş.k
-
- Kıdemli Üye
- emrahkaraarslan
- Üye
Re: SQL Server Yedek
abudak yazdı:s.a. sql server daki herhangi bir database in ldf ve mdf uzantılı db dosyalarını herhangi bir klasöre kopyalatsam kendi programımda
EXEC sp_attach_db @dbname = N'tekstil',
@filename1 = N'C:\Documents and Settings\Emrah1\Desktop\Yeni Klasör\tekstil.mdf',
@filename2 = N'C:\Documents and Settings\Emrah1\Desktop\Yeni Klasör\tekstil.ldf'
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
-
- Üye