Arkadaşlar Öncelikle Merhaba;
Sorum şu; 3 tane drop down nesne yada bu görevi başka yapacak ne varsa. 3 tane alt alta drop down liste düşünün birinci de sene olacak, ikincide sınıflar, üçüncü de de isimler olacak, yapmak istediğim olay,
2005-2006 yılını seçince alt kategoride sınıflar listelenecek bu senedeki sınıflar 8/A-8/B gibi buradan da sınıf seçilince seçilen sınıftaki öğrenciler gelecek.
Örnek :
Yılı : 2005-2006
Sınıfı : 8/A
Öğrenci Adı : Yılmaz OKTAY
gibi seçim yapılacak. böyle bir olayı acaba nasıl yapabilirim. Bu konuda bana örnek göstererek yardımcı olabilirmisiniz acaba.
size yapmak istediğim olayın bir benzeri olan siteyi vereyim.
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us
bu sitede general download kısmındaki örnek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Belli Kriterlere Göre Bilgi Filtreleme
Belli Kriterlere Göre Bilgi Filtreleme
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Arkdaşlar cevaplarınız için çok tşk ederim;
ama bu zamana kadar böyle bir çalışma olayını hiç yapmadım, gerek parametreyle gerekse diğer yöntemle ilgili bilgim yok o yüzden örnek verebilme durumunuz olabilirse çok sevinirim.
Yinede çok tşk ederim...
ama bu zamana kadar böyle bir çalışma olayını hiç yapmadım, gerek parametreyle gerekse diğer yöntemle ilgili bilgim yok o yüzden örnek verebilme durumunuz olabilirse çok sevinirim.
Yinede çok tşk ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
JavaScript bilginiz varsa diziler ile bu olayı rahatlıkla yapabilirsiniz.
Mesela, vtden 2005-2006 yılı bilgisini alacak ya, bunu yıl20052006 diye bir dizi haline getirirsiniz, daha sonra bu dizinin içine alt bilgilerini ekletirsiniz. Dizideki alan sayısınıda vtden basitçe aldırabilirsiniz.
Aynı şekilde alt bilginin de alt bilgisini bir dizi içine atabilirsiniz.
Daha sonra dropdown'un OnClick olayında tıklanan bilgiyi kontrol edip, alt kategorisini bulup diğer dropdown'a ekletirsiniz.
Biraz karışık görünsede çok basit. Biraz uğraşıyorsunuz ama dinamik birşey elde ediyorsunuz
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Mesela, vtden 2005-2006 yılı bilgisini alacak ya, bunu yıl20052006 diye bir dizi haline getirirsiniz, daha sonra bu dizinin içine alt bilgilerini ekletirsiniz. Dizideki alan sayısınıda vtden basitçe aldırabilirsiniz.
Aynı şekilde alt bilginin de alt bilgisini bir dizi içine atabilirsiniz.
Daha sonra dropdown'un OnClick olayında tıklanan bilgiyi kontrol edip, alt kategorisini bulup diğer dropdown'a ekletirsiniz.
Biraz karışık görünsede çok basit. Biraz uğraşıyorsunuz ama dinamik birşey elde ediyorsunuz

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.