EIBInterBaseError'un verdiği hata kodu ile firebird.msg içindeki hata kodu uyuşmuyor.
örneğin
violation of FOREIGN KEY constraint "%s" on table "%s" mesajının firebird.msg içindeki kodu 146,
ama delphinin bu hata olduğu zaman EIBInterBaseError ile verdiği EIBInterBaseError(E).IBErrorCode 335544466
EIBInterBaseError(E).SQLCode -530
bunlar neden çakışmaz.
EIBInterBaseError'un verdiği hata kodu ile fb ile uyuşmuyo
anladım
makinada firebird kurulu,
ben de zaten ib vclleri ile fb kullandığımız için bu kodların uyuşmadığını düşünmüştüm, siz de aynı fikirdesiniz, o zaman öyle.
bu hata kodlarını satış sonrası hizmetlerde işime yarayacaktı ama bu durumda o kodları kullanamayacağım, veritabanı dışında olan hatalarda da kodlama olması gerektiği için kendi hata kodu kütüğümü oluştursam daha iyi olur sanırım.
ben de zaten ib vclleri ile fb kullandığımız için bu kodların uyuşmadığını düşünmüştüm, siz de aynı fikirdesiniz, o zaman öyle.
bu hata kodlarını satış sonrası hizmetlerde işime yarayacaktı ama bu durumda o kodları kullanamayacağım, veritabanı dışında olan hatalarda da kodlama olması gerektiği için kendi hata kodu kütüğümü oluştursam daha iyi olur sanırım.
bence o hata string ve kodları vcl ler icinde degil
direkt FB den geliyor
mesela sunu deneyerek test edebilirsiniz.
bir procedure olusturup icinde exception kullanın
sonra delphide ibsql ile bu procedure execute procedure falanca_proc;
diye isletin
bakalım bir hata olusuyor mu?
direkt FB den geliyor
mesela sunu deneyerek test edebilirsiniz.
bir procedure olusturup icinde exception kullanın
sonra delphide ibsql ile bu procedure execute procedure falanca_proc;
diye isletin
bakalım bir hata olusuyor mu?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME