Firebird de bir veritabanı oluşturdum
ve integer cinsinden bi alana AutoInc ozelliği verdim.
triger dan da
IF (NEW."NO" IS NULL) THEN
NEW."NO" = GEN_ID(GEN_HAREKET_ID,1);
komutu ile generator işini halletim
ancak benim sorunum vberitabanında otomatik arttırma başarılı iken
delphi de
Bu alan için boş diyip hata veriyor.
delphi de kayıt girişi esnasında bu triger çöalışmaz mı
yardımcı olursanız çok sevinirim. projeyi yarıda bıraktım.
bu işi kendi delphide farklı öntemlerle çözmek mümkün ama olan bi özelliği kulanamammk ve dünya kadar kod yazmak zoruma gidiyor.
herkese iyi çalışmalar.
FireBird Trigerlar ve AutoInc
belkide herkes biliyordur ama sen forumda arama yapmadan sorduğun için cevap gelmemiştir.Arama yapıpta bulamadıysan makaleler kısmında
viewtopic.php?t=9847
link yukarda yazılı.Orada autoinc işlemini triger ile hallederseniz tablonun fields editor kısmında yapılması gereken bir işlemden bahsediyor.sanırım senin sorunun cevabı orada.Kolay gelsin
viewtopic.php?t=9847
link yukarda yazılı.Orada autoinc işlemini triger ile hallederseniz tablonun fields editor kısmında yapılması gereken bir işlemden bahsediyor.sanırım senin sorunun cevabı orada.Kolay gelsin
Forum kurallarına riayet ettiginiz ölcüde bu forumdan yardım alırsınız,
mesaj baslıgında Slm,acil vs. gibi ibareler kullanmayın.
burada herkes imkan dahilinde karsılık beklemeden birbirine yardımcı olmakta.
Sorunuza gelince IBDataset yada IBQuery ne kullanıyorsanız bu bilsenlerin GeneratorField isimli bir özelligi var buradan ilgili generatoru secip hangi alanı artıracagınızı secmeniz yeterli asagıdaki seceklerden de OnNewRecord u secin. bu sekilde her insert moduna girince generator 1 artırılacak.
Trigger icindeki kodlar bu asamada bir etki olusturmayacak cunku new."no" ibaresi null olmayacagı icin altındaki generator kodu calısmayacak.
mesaj baslıgında Slm,acil vs. gibi ibareler kullanmayın.
tabi arkadasların da cevab verebilmeleri icin sabırlı olmak gerekmekteForum kuralları yazdı:* Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın.
burada herkes imkan dahilinde karsılık beklemeden birbirine yardımcı olmakta.
Sorunuza gelince IBDataset yada IBQuery ne kullanıyorsanız bu bilsenlerin GeneratorField isimli bir özelligi var buradan ilgili generatoru secip hangi alanı artıracagınızı secmeniz yeterli asagıdaki seceklerden de OnNewRecord u secin. bu sekilde her insert moduna girince generator 1 artırılacak.
Trigger icindeki kodlar bu asamada bir etki olusturmayacak cunku new."no" ibaresi null olmayacagı icin altındaki generator kodu calısmayacak.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME