checklistbox a veritabanı tablosundan veri listeletmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hakansozgen
Üye
İletişim:

checklistbox a veritabanı tablosundan veri listeletmek

Mesaj gönderen hakansozgen »

Merhabalar. Ben Selçuk Üniversitesi Bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Görsel programlama dersinde delphide öğrenci otomasyon projesi yapıyorum.Ders kaydı ve onaylanmasında takıldım kaldım. Yapmak istediğim şu; checklistboxa ders tablosundan ders isimlerini listele butonuna bastığımda listeletmek istiyorum. Aktar butonuna bastığımda ise checklistbox taki dersleri detay tablosuna kaydetmek istiyorum. PARADOX VE BDE yi kullanıyorum.. Yardımlarınızı bekliyorum. Allaha emanet olun..
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Kod: Tümünü seç

begin
  combobox1.Clear;
  Table1.First;
  while table1.eof=false Do
  begin
    Combobox1.items.add(Table1DersAdi.AsString);
    Table1.Next;
  end;
end;

;_________________________
var
i:integer;
begin
  For i:=0 To Combobox1.items.count Do
  begin
    Table2.Insert;
    Table2DersAdi.AsString:=Combobox1.Items.Strings[i];
    Table2.Post;
  end;
end;
erdemir_hakki
Üye

Mesaj gönderen erdemir_hakki »

Merhabalar;

Ben S.Ü. öğrencilerine projelerinde yardım ettiğim için cevap yazma ihtiyacı hissettim.

S.Ü. öğretim üyeleri bu tarz durumlarda dblookupcombobox istiyor. Yukarıda hakansozgen arkadaşımızın vermiş olduğu kod senin sorunun cevabıdır. Ancak ben 3-4 yıldır öğrencilerinin projeleriyle ilgilendiğim için söylüyorum. S.Ü. hocaları dblookupcombobox ister genellikle. bunu belirtmek istedim. Projende başarılar.
Kullanıcı avatarı
hakansozgen
Üye
İletişim:

teşekkürler...

Mesaj gönderen hakansozgen »

Bu tarz projelerde üniversitemiz öğrencilerine yardımlarınız için teşekkür ederim.. Öncelikle konuyla ilgili olarak proje konumuzun öğrenci otomasyonu olduğunu tekrarlamak istiyorum.. Projemde dblookupcombobox ta mevcut. Yalnız ben ders seçme formunda derslerin ders tablosundan checklistboxa aktarılarak seçilen derslerin detay tablosuna kaydedilmesini sağladım. Hocamızda uygun gördü. Ben dblookupcomboboxu da kullandım... Projemde yardımlarınızı sorularım üzerine rica ediyorum.. Selçuk Üniversitesinde görevli misiniz?