checklistbox a veritabanı tablosundan veri listeletmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- hakansozgen
- Üye
- İletişim:
checklistbox a veritabanı tablosundan veri listeletmek
Merhabalar. Ben Selçuk Üniversitesi Bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Görsel programlama dersinde delphide öğrenci otomasyon projesi yapıyorum.Ders kaydı ve onaylanmasında takıldım kaldım. Yapmak istediğim şu; checklistboxa ders tablosundan ders isimlerini listele butonuna bastığımda listeletmek istiyorum. Aktar butonuna bastığımda ise checklistbox taki dersleri detay tablosuna kaydetmek istiyorum. PARADOX VE BDE yi kullanıyorum.. Yardımlarınızı bekliyorum. Allaha emanet olun..
Kod: Tümünü seç
begin
combobox1.Clear;
Table1.First;
while table1.eof=false Do
begin
Combobox1.items.add(Table1DersAdi.AsString);
Table1.Next;
end;
end;
;_________________________
var
i:integer;
begin
For i:=0 To Combobox1.items.count Do
begin
Table2.Insert;
Table2DersAdi.AsString:=Combobox1.Items.Strings[i];
Table2.Post;
end;
end;
-
- Üye
Merhabalar;
Ben S.Ü. öğrencilerine projelerinde yardım ettiğim için cevap yazma ihtiyacı hissettim.
S.Ü. öğretim üyeleri bu tarz durumlarda dblookupcombobox istiyor. Yukarıda hakansozgen arkadaşımızın vermiş olduğu kod senin sorunun cevabıdır. Ancak ben 3-4 yıldır öğrencilerinin projeleriyle ilgilendiğim için söylüyorum. S.Ü. hocaları dblookupcombobox ister genellikle. bunu belirtmek istedim. Projende başarılar.
Ben S.Ü. öğrencilerine projelerinde yardım ettiğim için cevap yazma ihtiyacı hissettim.
S.Ü. öğretim üyeleri bu tarz durumlarda dblookupcombobox istiyor. Yukarıda hakansozgen arkadaşımızın vermiş olduğu kod senin sorunun cevabıdır. Ancak ben 3-4 yıldır öğrencilerinin projeleriyle ilgilendiğim için söylüyorum. S.Ü. hocaları dblookupcombobox ister genellikle. bunu belirtmek istedim. Projende başarılar.
- hakansozgen
- Üye
- İletişim:
teşekkürler...
Bu tarz projelerde üniversitemiz öğrencilerine yardımlarınız için teşekkür ederim.. Öncelikle konuyla ilgili olarak proje konumuzun öğrenci otomasyonu olduğunu tekrarlamak istiyorum.. Projemde dblookupcombobox ta mevcut. Yalnız ben ders seçme formunda derslerin ders tablosundan checklistboxa aktarılarak seçilen derslerin detay tablosuna kaydedilmesini sağladım. Hocamızda uygun gördü. Ben dblookupcomboboxu da kullandım... Projemde yardımlarınızı sorularım üzerine rica ediyorum.. Selçuk Üniversitesinde görevli misiniz?