adotable yi update etmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mertcenk3
Üye
İletişim:

adotable yi update etmek

Mesaj gönderen mertcenk3 »

Delfi 7 , veritabanı olarak ms access kullanıyorum.. veritabanına ado nesneleri ile bağlanıyorum.. benim sorunum client 1 in girdiği bilgileri, adotable.active yi false yapana kadar client 2 göremiyor.. bu sorunumu nasıl cözebilirim. bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...(interbase de bu durum commit ile çözülebiliyor.. fakat acces te bir türlü bulamadım..)

Mertcenk3...
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

AdoTable'da CursorType diye bir property var, aşağıda help'ten bir alıntı var. Sanırım sizin Cursor Type'ınız ctKeySet şeklinde, eğer onu ctDynamic'e çevirirseniz, yapmış olduğunuz tüm ekleme, silme ve düzeltmeler diğer kullanıcılar tarafından görülebilecek ve aynı zamanda diğer kullanıcıların da yapmış oldukları sizin kullanıcınız tarafından görülebilecektir.
Cursor Type Meaning

ctUnspecified A specific cursor type has not yet been specified.
ctOpenForwardOnly Forward-only cursor in which you can only scroll forward; better performance because only requires single through recordset.
ctKeyset Keyset cursor; records added by other users are not visible; records deleted by other users are inaccessible.
ctDynamic Dynamic cursor; data modifications, deletions, and insertions by other users are visible; scrolling forward and back allowed.
ctStatic Static cursor; static copy of records; data changes by other users not visible; used mostly for reporting.
Ama benim tahminimce ctDynamic'e geçirdiğinizde bir yavaşlama söz konusu olabilir. :)

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Kuri_TLJ Hocamın söylediklerine ilaveten şunlarıda denersen iyi olur.

Önümde Delphi Editörü yok yanlış yazabilirim.

Objekct InsPector penceresinden AdoDataSet'in kayıt tipini ltBatchOptimisticolarak ayarla Kayıt yapacağın zamanda Button'un click eventine AdoDataSet1.UpdateBatch(arAll); yaz muhtemelen sorunun çözülecektir.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.