Firebird veri tabanı kullanıyorum.
DBgrid içerisinde DAtetime picker ı gösteren bir component varmı?
Yardımlarınız iiçin şimdiden teşekkürler...
DBgrid de datetime picker
Öncelikle hoşgeldin. Başlangıç noktan arama kısmını kullanmak olsun
viewtopic.php?t=5244&highlight=dbgrid+datetimepicker
viewtopic.php?t=2857&highlight=dbgrid+datetimepicker

viewtopic.php?t=5244&highlight=dbgrid+datetimepicker
viewtopic.php?t=2857&highlight=dbgrid+datetimepicker
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Forumda arama daha önce yapmıştım.
Aslında ben iki tablo kullanıyorum. Bu tablolardan birine eklenilen kayıt diğer tabloya field olarak ekleniyor. Ben fields editöre program çalışmadan önce alanları eklediğimde çalışma esnasında yeni eklenilen alanlar gridde görünmüyor. benim asıl problemim çalışma esnasında yeni alanları fields editöre ekleyememekten kaynaklanıyor. Bunun bir yolu var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Aslında ben iki tablo kullanıyorum. Bu tablolardan birine eklenilen kayıt diğer tabloya field olarak ekleniyor. Ben fields editöre program çalışmadan önce alanları eklediğimde çalışma esnasında yeni eklenilen alanlar gridde görünmüyor. benim asıl problemim çalışma esnasında yeni alanları fields editöre ekleyememekten kaynaklanıyor. Bunun bir yolu var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Table yerine query kullanırsanız sorunu basitçe çözebilirsiniz.
Tasarım anında Table a Field editor ile field eklediğinizde, çalışma anında tablo açılınca filed editorde bulunan field ları içeren bir sorgu çalışır. (Aslında bu BDE yi kullanır ve bağlandığınız veri tabanı SQL i destekliyorsa olur)
Haliyle run time da field eklediğinizde yukardak sorgu geçerli olduğu sürece eklediğiniz field görünmez. Run time da belki eklenen field a uygun TField dan türetilmiş bir nesne oluşturup özelliklerini ayarlayabilirsiniz (.Field, . FieldName nasıl ayarlanır bilmiyorum)ama yinede erişemezsiniz.
Query kullanır, field ekledikten sonra Query kapatır, sorguyu yeni Field ı (alanı) içerecek şekilde değiştirir ve açarsanız yeni field a erişmiş olursunuz.
Tasarım anında Table a Field editor ile field eklediğinizde, çalışma anında tablo açılınca filed editorde bulunan field ları içeren bir sorgu çalışır. (Aslında bu BDE yi kullanır ve bağlandığınız veri tabanı SQL i destekliyorsa olur)
Kod: Tümünü seç
select F1,F5 from mytable
Query kullanır, field ekledikten sonra Query kapatır, sorguyu yeni Field ı (alanı) içerecek şekilde değiştirir ve açarsanız yeni field a erişmiş olursunuz.
En son poshet303 tarafından 21 Nis 2006 01:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
s.a.
table ın fielddefs (yanlış hatırlamıyorsam) özelliğini kullanarak belki yapaiblirsiniz. veya fields.add diyerekte runtime da oluşturduğunuz alanları tanımlayabilmeniz lazım. Ancak bunu tablo açıkken yapabilirmisiniz onu bilmiyorum. Birde kullanımınıza göre eklediğiniz fieldi geri silmeniz gerekebilir.
Kolay gelsin.
table ın fielddefs (yanlış hatırlamıyorsam) özelliğini kullanarak belki yapaiblirsiniz. veya fields.add diyerekte runtime da oluşturduğunuz alanları tanımlayabilmeniz lazım. Ancak bunu tablo açıkken yapabilirmisiniz onu bilmiyorum. Birde kullanımınıza göre eklediğiniz fieldi geri silmeniz gerekebilir.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim