sitedeki mail adreslerini listeleme??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

sitedeki mail adreslerini listeleme??

Mesaj gönderen unicorn64 »

merhaba arkadaşlar. ben adresi verilen sitede yayınlanan daha doğrusu sitede yazan mail adreslerini listeleyen bi program yapmak istiyorum. yöntem olarak şöyle bişi düşündüm:
sitenin kaynak kodlarını okurum. kaynak kodlarda içinde @ işareti olan strinlerden mail adresini alırım. alt saylafalar gitmek için de linklerden yararlanırım ( ama başka sitelere link varsa bu tezim çürüo)

eğer yöntem doğruysa kaynak kodları nasıl okurum? yöntem doğru değilse nasıl yapmalıyım?
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

abilerim bi yardım eli uzatın yaw. tıkandım kaldım buda. şiştim yaw. kaynak kodla da bitmio zaten iş :x daa bunun email adresini bulması war. diğer sayfalara dallanması war. bismillah dedik başladık ama ötesi nasıl gelcek bi yardım lütfeen..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

E-Posta adresi toplayan spam bot projesi. :evil:
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Dün akşam gördüm bu mesajı ama kötü kokular aldığım için yazmadım bişey. İnsanın programlamaya yeni başlaması ve başlar başlamaz da niyeti bozması acı bir durum. (İnşallah öyle değildir)
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

abiler walla düşündüünüz gibi deel. yazılım projesi dersinden hoca verdi bu konuyu. önce bi işe yaramaz dedim. sonra hoca pis işlerini bize yaptırıo dedim bende sizin gibi :lol: değiştirmek istedim konuyu ama adam ısrar edio. aslında amaç sandığınız gibi kötü diil(dir sanırım :?: ).
Kullanıcı avatarı
zynex
Üye

Mesaj gönderen zynex »

Forumda Döviz Kurlarını internet sitesinden alan kodlar vs. var O kod da yanlış hatırlamıyorsam senin dediğin mantıkla çalışıyor onu incele derim.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

zynex yazdı:Forumda Döviz Kurlarını internet sitesinden alan kodlar vs. var O kod da yanlış hatırlamıyorsam senin dediğin mantıkla çalışıyor onu incele derim.
abi eğer viewtopic.php?t=13921&start=0&postdays= ... %F6viz+kur

bu mesajdan bahsediosan ordaki DownLoadInternetFile fonksiyonunda URLDownloadToFile bulunamadı şeklinde bir hata aldım. bu direk yazılmış bi fonksiyon gibi geldi bende direk yazdım. ama eklemem gereken bi unit var sanırım. hatam nerde..?
Kullanıcı avatarı
zynex
Üye

Mesaj gönderen zynex »

uses kısmına UrlMon ünitini eklersen sorun çözülür.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

evet fonksiyondaki sorun çözüldü. şimdilik kaynak okuma ve kaynaktan mail adresi süzmek için bu kaynak yeterli olabilir. bi inceliim. bi sorun olursa tekrar dönerim. bu arada sitenin diğer sayfalarına dallanma konusu aklımı kurcalıo hala. sitede başka siteye link verilmişse napacam. bütün internetteki siteleri dolanmak zorunda kalmam umarım :lol:
Kullanıcı avatarı
zynex
Üye

Mesaj gönderen zynex »

onuda sorguyla çözebilirsin atıyorum mailleri alacağın site http://www.delphiturkiye.com eğer linkler http://www.delphiturkiye.com/xxx.php şeklinde değilse o bölüme arama yaptırmazsın
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

abiler biliom başınızı çok ağrıttım ama kusura bakmayın artık. program şuanki haliyle tek bir sayfa üzerinden (alt sayfalara dallanmadan) ve mail adresinde .com şeklinde . dan sonra 3 karakter olacak şekilde çalışıo.

@ den öncesi alfasayısal , '.' ve '_' olabilir dedim. ve @ den sonrası noktaya kadar olanları al. noktayı al. ve 3 karakter al dedim denemek için.

ama mail adreslerinin hepsi bu formatta diil tabiki. mesela .edu.tr ve .de aklıma gelen ilk sorunlar.

bunları nasıl tarayabilirim???
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

boşluklara göre baklamalısın felanca@felanca.edu.tr mesela burada başında ve sonunda boşluk var.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

haklısınız belki ama bazı kodlarda bu yöntem tam olarak işe yaramıyo.
örneğin http://asp.selcuk.edu.tr/ adresinde
<a href="mailto:mesaj@selcuk.edu.tr">mesaj@selcuk.edu.tr</a>
ifadesi geçiyor. burada ne link kısmında ne de görünecek yazı kısmında başında ve sonunda boşluk yok. dolayısıyla her ikisindende doğru sunucu alamam...
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Delphide regular expressions (düzenli ifade) kullanabiliyor musunuz?
Gerçi şurda bir tane var ama
http://www.regular-expressions.info/delphi.html
Bakıp denemek lazım, eğere regex kullanabiliyorsanız net bir sonuç sağlayabilirsiniz. (PHP'de bu şekilde yapılıyor)
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

daha önce regular expressions kullanmadım. ingilizcemin yettiği kadarıyla anlamaya çalışıyorum verdiğiniz linktekileri ama yetersiz kalıyo. mümkünse açıklarmısınız?