FIBS Firebird-Interbase Backup Scheduler v1.0

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.0.6

Mesaj gönderen Talat Doğan »

Merhaba,

FIBS 1.0.5 ve önceki sürümlerde bulunduğu bildirilen "birkaç yüz MB'den büyük backup dosyalarını ZIP olarak sıkıştıramama" sorununu çözmek için FIBS 1.0.6 'yı derledim.
Yeni sürümde sıkıştırma formatı GZip'e çevrilerek 4GB 'den büyük backup 'ların da sıkıştırılabilmesi sağlanmış, yazılımın lisansı da tam FREEWARE yapılmıştır.

Kullanıcı arkadaşlara duyurulur..

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Araç çubuğu güncellendiğinde, FIBS ‘in sistem tepsisindeki ikonunun kaybolması sorununu çözmek için 8 Ekim 2005 günü FIBS 1.0.7'yi derledim.

Kısaca FIBS 1.0.7 :

- Günlük yedekleme gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmıştır.
- Tüm Firebird ve Interbase sürümlerini destekler.
- Sadece Masaüstü uygulaması olarak çalışabilir.
- Yerel veya yolu UNC olarak tanımlanabilen veritabanlarını yedekleyebilir.
- Windows 'un her başlatıldığında kendiliğinden çalışıp yedekleme işlerini otomatik olarak başlatabilir.
- Yedekleme işlemini gbak.exe aracılığıyla yapar. Dolayısıyla hızlı ve güvenilirdir.
- GZip formatında sıkıştırılmış yedekler oluşturabilir.
- Boyutu 4 GB 'den büyük yedek oluşturabilir/yedekleri sıkıştırabilir.
- Sıkıştırma için herhangi bir DLL veya aktif bileşene gereksinmez.
- Farklı 2 yedek saklama yöntemi kullanabilir. İstenilen sayıda veya istenilen zaman aralığında oluşturulan yedekleri saklayabilir.
- Herbir yedekleme işi için ayrı bir Log tutar.
- Birden çok ekranlı sistemlerde sadece ana ekranda (primary monitor) gözükür.

Öneri ve hata bildirimleriiniz için teşekkürler.

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.0.8

Yine Merhaba,

Yaklaşık 6 aylık bir aradan sonra FIBS 1.0.8 'i derledim. Yeni sürümdeki önemli farklılıklar şunlar:

- Uzaktaki veritabanlarını da yedekleyebilir.
- İyileştirilmiş hata yönetimine sahiptir. Backup rutinlerinde yapılan iyileştirmelerin yanısıra gbak.exe'nin çıkışının da log olarak kaydedilmesi, kullanıcıya hata kaynağını daha kolay belirleme olanağı sağlamaktadır.
- Aynalama yeteneği arttırılmıştır. Yeni sürüm 3 farklı noktaya aynalama yapabilmesinin yanısıra FTP sunucularına da aynalama yapabilmektedir.
- Yazılım veri yapısı CSV olarak değiştirilmiştir.

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

FIBS 1.0.9 yayınlandı

Merhaba,

Brezilya'dan bir FIBS kullanıcısının bildirdiği yedek saklama hatası üzerine FIBS 1.0.9 'u derledim.
Yeni sürümü, sitemden, hemenpaylas.com'dan veya hyperupload.com'dan indirebilirsiniz.

Talat Doğan
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Eline sağlık :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Bugün derlediğim 1.0.10 numaralı sürüm ile "AutoRun fonksiyonu aracılığıyla çalışmış (başlatılmış) FIBS 'te yardım dosyasının bulunamaması" hatasını giderdim. Ayrıca FIBS 'in kapatılma rutinini Windows kapatıldığında FIBS 'in kullanıcı teyidi gerektirmeden kapanmasını sağlayacak şekilde değiştirdim.
FIBS 'in 1.0.10 numaralı güncel sürümünü sitemden veya hyperupload.com 'dan indirebilirsiniz.

Talat Doğan