MsSql Cache Mekanizması

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

MsSql Cache Mekanizması

Mesaj gönderen lazio »

merhaba,
Sql Server ın kullanığı Cache mekanizması hakkında bilgisi olan varmı ?
Manuel olarak nasıl optimize edilir, En iyi performansı nasıl alırız vs.
kolay gelsin..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Eywallah hocam.
Bende araştırmalarım sonucu bunun gibi birkaç kaynak buldum ama çok tatmin edici olmadı. Anladığım kadarıyla MS-Sql de en önemli Cache yapısı FillFactor (PageSize gibi bişey oluyor sanırım).
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Müsait bir zamanda bildiğim kadarı ile anlatırım. Fill Factor dediğin nane ise Indexlemelerde PAge'leri % kaç dolulukla saklayacağını söyler. Diğer Cach mekanizması da Makinanın memory'sini kullandırmakla ilgili. Enterprise Manager'dan bu ayarı değiştirebiliyorsun. Servisi Stop-Start ettiğinde yeni değerleri gteçerli kılar.

Eskiden M$-SQL kullandığı belleği doğru biçimde söylerdi artık Gizliyor !!!!!! Bunun gibi geçende yeni bir program daha gördüm yine M$'ın satın aldığı bir program oda deli gibi RAM yiyor ama söylemiyor ben kullanıyorum diye :)

Uyanık yaaa, az bellek kullanıyor bizim programlarımız hehehehehehehe...

Sağlıcakla kalın
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Eywallah Adnan Abi çok iyi olur.
Bir Arama Motoru uygulamasına başlıyoruz ve MS-Sql kullanmak zorundayız. Bu nedenle en yüksek performansı almak zorundayız.
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Lazio,

Biz FB ile yaptık CANAVAR gibi çalışıyor !!!!!!! Özellikle aynı DB'yi M$-SQL'e transfer ettik FTS (Full Text Search) özelliği ile denemedim ama normal yapılandırmayla M$-SQL arkadan NAL topladı FB'nin yanında :)

Bilgin olsun. Bir de FTS'yi açıp denemek lazım, ama ben denemedim. Fakaat FB3.0'da FTS desteği de gelecek o zaman hiç yaklaşamaz diye düşünüyorum.

Bizim yaptığımız denemelerde yeri geldi 10 kat daha hızlı çıktı FB. Sen de deneyebilirsin.

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

:lol: Bende MS-Sql in FB karşısında nal toplayacağını düşünüyordum zaten ama malesef projeyi MsSql de yapmak zorundayım :cry:
Kişisel bir proje olmadığı için karşı taraf bu şekilde istiyor ikna etme ihtimalimde çok düşük görünüyor :roll:
DeveloperToolKit