ADO Veritabanı+Kayıt Güncelleme Sorunu

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

ADO Veritabanı+Kayıt Güncelleme Sorunu

Mesaj gönderen CinAnka »

Merhaba;

Ms Access veri tabanını kullanıyorum. Projemde bir DataModule oluşturdum. Sorunum şu:

1. formumda toplu SMS göndermek üzere bir kişi listem var. Yeni bir kişi eklemek istediğimde 2. form açılıyor. ben burada gerekli kayıtları girip kaydet dediğimde, bilgiler kaydolunuyor ve 2. form (kişi ekleme formu) kapanıyor. ama 1. formumdaki liste güncellenmiyor. Sadece programı kapayıp yeniden açınca veritabanım güncelleniyor ve yeni eklediğim kayıt listemde gözüküyor.

Kayıt ekleme yaptıktan hemen sonra, bu kaydın listemde görünebilmesi için ne yapmalıyım??

DataModule1.AdoTable1.Referesh;
kodunu her yere yazdım (OnActivate, OnShow, OnClose, vs) ama halen bir sonuç elde edemedim.

Ne yapmalıyım?

Kolay gelsin...
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
refresh yerine
close open deniyebilrimisin.
birde kayıt girdiğin ve listelediğin transaction lar aynı mı ?
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Mesaj gönderen CinAnka »

:P evet, close ve open yapınca çalışıyor; ama bu durumda refresh ne işe yarıyor???;):)
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

cevap

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Refresh diyelimki *.mdb dosyasını iki bilgisayar kullanıyor.Birinde veritabanına kayıt girilip kaydedildiğinde diğer bilgisayarda bu kaydın görünmesi için refresh yapması gerekir.
Open close yerine
adoquery1.requery diyebilirsin.Aynı işi görür.