delphi 2005 asp yardımı

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
gacalsoft
Üye
İletişim:

delphi 2005 asp yardımı

Mesaj gönderen gacalsoft »

merhaba
ben asp ,asp.net ve php arasında gidip geliyorum 1 aydır araştırma yapıyorum fakat hangi dili kullanacağıma karara veremedim asp kolay geliyor fakat delphi 2005 in asp desteği varmı yoksa sadece asp.net ve diğerleri için mi destek veriyor
bu konudayardımcı olabilirseniz sevinirim

saygılarımla
deniz uzun
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Delphi 2005 de asp degil asp.net projesi oluşturuluyor.
Ayrıca asp yi degil bence asp.net i ögrenin. Uzantısı aspx. Bunun için ide olarak visual studio yu kullanın. Çünkü çok hızlı ve pratik. yeni web projesi dediginizde iki dil seçebilirsiniz. C# ve vb.net Ama burda da c sharpı seçin. Delphi de de vb.net veya c sharp yerine pascal kodları ile sayfayı oluşturabilirsiniz.
Önce microsoft sql server 2005 i kurun sonra visual studio 2005 i. sonra da (Northwind ve pups ı indirip database oluşturun. Çünkü tutoriallerde hep bunlar kullanılıyor.)
apressin kitabı bu konuda çok iyi. From novice to prof. adı
Kullanıcı avatarı
gacalsoft
Üye
İletişim:

kitap hakkında

Mesaj gönderen gacalsoft »

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim gerçekten birinin bana bunu söylemesi gerekiyordu peki asp.net ile mysql veritabanlarına bağlanabilir miyim yoksa sadece access ve sql server mi destekliyor birde ben bu konuda çok abancıyım kendim delphi 7 kullanıyorum ve piyasada tutulan birkaç ticari programım var şimdi de işi webe dökmek istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilecek iyi bir kitap tavsiye ederseniz çok sevinirim

saygılarımla
iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
ODBC Data Provider sürücüsüne sahip bütün veri tabanlarına bağlanıp kullanabilirsiniz.
http://www.mysql.com dan ilgili sürücüleri indirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr