Sayfa Tarayıcı Kontrolü...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Önemli bir iki ek yapmak istiyorum.
scan için bu dosyaların tamamı gerekmiyor. boyut önemli ise bazılarını taşımaya gerek yok.
Setup ile bu dosyaları taşıyıp register ettiğinizde her zaman huzurlu olamazsınız.
Çünkü 98 ile ME için ilgili dosyalar arasında versiyon farkı var. örneğin taşıdığınız ilgili scan dosyalarını ME den kopyalayıp kullanıyorsanız. programınızı 98 üzerine kuran bir kişi problem yaşayacaktır. hem sizin programınız hata üretip çalışmaz hem de o sistemde bir daha scan kullanılamaz. aynı problem tersi içinde geçerli olacaktır.
Tedbir olarak setup işleminde "varsa değiştirme" seçeneğini işaretlemeniz önemli olacaktır.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
sertkayasalih
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sertkayasalih »

Merhaba warder;

- Bu dosyalar mrmcop'un yardımcı (Ayrıca mrmcop teşekkür ederim) tavsiyeleri ile Win98 den alıp WinXP de kullandım bir problemle karşılaşmadım.

- Programın kurulumu ME de olacak olursa başka nasıl bir yol takip edebilirim :?:

- ME' nin içinde aynı görevleri gören dosyalar var mı? (Delphi'de başlangıç seviyesinde olduğumdan ilgili ME dosyalarını bilemiyorum) :oops:

- Şayet var ise;
Kur programına her iki sürüm dosyalarını da koyup sistem kontrolü yapsın ve işletim sistemine göre ilgili dosyaları kopyalayıp register etsin :(

- Bu şekilde bir yol mümkün mü?

Tavsiyelerinizi bekliyor ilginiz için teşekkür ediyorum.

-
Bilgi; iki tarafı keskin kılıca benzer.
İyi kullanılmazsa, ya karşıyı, ya da sahibini
keser.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Behsedilen kodak dosyaları XP de bulunmuyor. Diğer microsoft sistemlerde var. Diğerlerinin hangisinden alırsanız alın XP üzerinde kayıt ettikten sonra sorunsuzca kullanabilirsiniz.
Benim vurguladığım problem XP dışındakilere setup ile taşımaya kalktığınızda onlarda zaten bulunduğu için bazı potansiyel tehditlere dikkatinizi çekmekti.
Çünkü diğerlerinde (98 ME 2000) bulunan kodak dosyaları ismen aynı olmakla birlikte versiyonları farklı. Versiyon farkı bu dosyaların farklı olduğunun işaretçisidir. Diğer bir ifadeyle teknik olarak fonksiyon giriş işaretleri farklı. En iyi ihtimalle Entry Point hatası alacaksınız.
Anlattıklarımdan ya anlamışsınızdır ya da henüz hazır değilsinizdir.
Problem bir tarafa çözüm üzerinde durmak istiyorum aslında ilk mesajımda yazmıştım.
Setup dosyalarını hazırlarken bu dosyalar için setup programında "varsa değiştirme" gibi bir seçenek işaretlemelisiniz. Böylece zaten bulunan sistemlere kopyalanıp ortalığı karıştırmazlar. Sizde problemsiz kullanırsınız. Bulunmayan sisteme de (XP) eklenmiş olur.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

muharrem beye selamlar bundan önceki proje sonunda bitti yeni bir seye başladım ama baktım foruma bu hususta gene muharrem abi

neyse meseleye geliyorum
mesele su scanner kullanacağız ....ama scanneri çok iyi kulllanmak gerekiyor...taradığı parçaları çok iyi işlemem gerekiyor...

bana scannerın kullanımı ile ilgli bir kaynak öneririseniz...bu duruma ilk sizle başlamak istiyorum....
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
otherside
Üye

Mesaj gönderen otherside »

bu konuyla alakalı oldugu için yeni baslık acmak istemdım peki bu şekilde agdaki scanner ı kullanma imkanımız varmı diger bi bilgisayardaki scanner