var
r: TRichedit;
begin
r := TRichedit.Create(RichEdit1);
r.Parent := RichEdit1;
r.Left := 0;
r.Top := 0;
r.borderstyle:=bsnone;
r.text := 'richedit';
end;
bu şekilde içiçe oluşturulan richeditleri bütün olarak dizayn edildiği şekilde aynı belgeye nasıl yazdırabilirim?
richedit içine nesne gömme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Açıkcası sorunu tam anlamadım aynı belgeye derken nereye yazdırmak istiyorsun Ama anladığım kadarıyla şunu yapabilirasin forma bir görünmeyen bir panel yada control koyarsın sonra bu richeditleri parent'ı bu nesne olacak şekilde yaratırsın. diyelim ki panele koydun bunları panelin componentlerini dolaşarak istediğin bilgilere ulaşabilirsin..
sorum şu idi aslında: verdiğim kodu derlediğinizde richedit içinde bir richedit daha oluşuyor. bunların sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz. böylece word içindeki kolonlama fonksiyonunu taklit etmeye çalışıyorum. yani metin belgesi istediğim şekilde iki yada 3 sütun olarak görülecek ve görüldüğü şekilde de printerden çıktı almak istiyorum.
parent richedite print komutu verdiğimde içine gömülü diğer richeditlerin de dizayn edildiği şekilde kağıda print edilmesini istiyorum.
parent richedite print komutu verdiğimde içine gömülü diğer richeditlerin de dizayn edildiği şekilde kağıda print edilmesini istiyorum.