Merhaba,
BDE kullanılarak SQL Serverki SP lerden dönene değerlerde Ins+Del+Upate İşlemi nasıl yapılıyor?
Kullanılan Nesneler: Databases + Storedproc + UpdateSQL
SP select * from falanca where filan gibi bir cümlecikle tek tablodan kayıt döndürülüyor.
UpdateSQL haliyle tablo ismi sitiyor. amcama bi türlü gösteremedim. Ama fieldlar geliyor.
Daha önce bu işlemi yani sonuçlarda değişikliği yaptım rüyamda değilsa tabi. ama şimdi hasta etti!
Sağlıcakla...
SQL Server da SP den dönen sonuçlarda Ins+Del+Upate İşlemi?
Foruma hoş geldiniz,
StoredPrco nesnesi bu işin uygun değil. Bunun yerine query nesnesi kullanın.
Query'den SP çağırmak "EXEC procismi param1 param2 ..." şeklinde oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Eğer zorunlu değilse BDE'de kullanmayın. Delphi'de ADO nesneleri gayet sağlıklı çalışır. ADO nesnelerini kullanarak OLEDB provider ile bağlanın MSSQL'e.
StoredPrco nesnesi bu işin uygun değil. Bunun yerine query nesnesi kullanın.
Query'den SP çağırmak "EXEC procismi param1 param2 ..." şeklinde oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Eğer zorunlu değilse BDE'de kullanmayın. Delphi'de ADO nesneleri gayet sağlıklı çalışır. ADO nesnelerini kullanarak OLEDB provider ile bağlanın MSSQL'e.
Saolasın kardeş..
dakka 1 gol 1 oldu sanırsam..
soruyu birazcık yanlış forma yazdık gibi ama..
Şu aşamada BDE kullanmak durumundayım.
Evet dediğin gibi Query ye Exec SPname şeklinde yazdım ama dönen değerlerde değişiklik yapamıyorum.
RecuestLive true yapınca BDE amcam hata veriyor. (Run deyince)
UpdateSQL de tablo ismi isitiyor SP yi gösteremedim.
velhasıl basit gözüken bu olay fıtık etti..
bu olayları gerçekleştiren arkadaşlar vardıdır inşallah
Sağlıcakla...
dakka 1 gol 1 oldu sanırsam..
soruyu birazcık yanlış forma yazdık gibi ama..
Şu aşamada BDE kullanmak durumundayım.
Evet dediğin gibi Query ye Exec SPname şeklinde yazdım ama dönen değerlerde değişiklik yapamıyorum.
RecuestLive true yapınca BDE amcam hata veriyor. (Run deyince)
UpdateSQL de tablo ismi isitiyor SP yi gösteremedim.
velhasıl basit gözüken bu olay fıtık etti..
bu olayları gerçekleştiren arkadaşlar vardıdır inşallah
Sağlıcakla...