Merhabalar.
Arkadaşlar benim bitirme ödevim delphide basit firewall yazmak.Kısaca amacı PC nin tüm portlarını kapatacak PC nin giriş çıkışlarında port açılma ihtiyacı duyulduğunda kullanıcıya mesaj kutusu ile soracak kullanıcı eveti seçerse izin verecek hayırı seçerse portu kapalı tutmaya devam edecek.
Yukarıda anlattığımı denedim fakat tek port için yapabildim TCPServer ile istediğim portu dinletebiliyorum porta istek geldiğinde (istek karşıdan geliyor) mesela bunu karşıdan birisi telnet ile denediğini düşünürsek deneyen kişinin ekranına mesaj gönderiyor.Ben bunu geliştirip istediğim programa çevirmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
Port Yardımı!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir ara şöyle bir konuşma geçmişti.
viewtopic.php?t=10889
@doganzorlu'nun yanıtına dikkatini çekerim.
Firewall yapmak zanettiğin kadar basit değil. Bahsettiğin yöntem ile de maalesef yapılamaz. Senin kontrol etmek amacıyla açtığın portu başka bir uygulama kullanamayacaktır.
viewtopic.php?t=10889
@doganzorlu'nun yanıtına dikkatini çekerim.
Firewall yapmak zanettiğin kadar basit değil. Bahsettiğin yöntem ile de maalesef yapılamaz. Senin kontrol etmek amacıyla açtığın portu başka bir uygulama kullanamayacaktır.
Verdiğiniz başlıkta istediğimin fazlası var.Benim yapacağım o şekilde olmayacak.Daha basit.Şunu nasıl sağlarım:
Bilgisayarın tüm portlarını (80,21,23 hariç) bir anda dinletmeliyim ve istek geldiğinde kullanıcıya mesaj kutusu ile sormalıyım.Eğer kullanıcı isterse o port o isteğe açılacak istemezse kapalı kalmaya devam edecektir.TCPServer ile tek portu dinletiyorum istek geldiğinde birşey yaptıramadım
Bilgisayarın tüm portlarını (80,21,23 hariç) bir anda dinletmeliyim ve istek geldiğinde kullanıcıya mesaj kutusu ile sormalıyım.Eğer kullanıcı isterse o port o isteğe açılacak istemezse kapalı kalmaya devam edecektir.TCPServer ile tek portu dinletiyorum istek geldiğinde birşey yaptıramadım

Senin istediğin basit bir şey değil. Aynı anda birden fazla portu dinleyebilirsin ama nereye kadar? Zaten sen eğer birt portu dinlersen onu başka hiç bir uygulama kullanamaz. Başka bir uygulamayada portu devredemezsin çünkü diğer uygulama çoktan port kullanımda diye hata vermiş olacaktır. Ben linktekileri okumadım ama tahminimce windows'un bağlantı sağlayan svchost ile ilgili dll'lerine hook yapıp istek gelen portları takip ediyorlardır.