Tableda kayıtlar silinmiş..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tableda kayıtlar silinmiş..
Programımı sabah kullandım. Kayıtta girdim toplam kayıt sayım 1500 falandı.. fakat şimdi açtığımda sadece 13 tane kaydımın kaldığını gördüm. Bunu düzeltmenin bir imkanı yokmudur. Silinmiş gibi görünen kayıtları nasıl geri alabilirim..
Her defasında her bilgiyi kaydederim. Kaydetme ile ilgili bir problemin olduğunu zannetmiyorum ne yapabilirim. Lütfen yardımcı olun.
Her defasında her bilgiyi kaydederim. Kaydetme ile ilgili bir problemin olduğunu zannetmiyorum ne yapabilirim. Lütfen yardımcı olun.
Arkadaşlar merhaba...
Paradox ta silinen verilerin tekrar gösterilmesi win3.1 ortamında mümkündür yazan bir yer hatırlıyorum. Ancak şu an kod ezberimde değil. Yalnız bu kayıtların delete ile silinmiş olması yani dosyanın bozulmamamış olması ve tablonun pack yapılmamaış olması gerekiyor Akşam eve gidince bakacağım inşallah bulurum ve buraya atarım. Ancak siz yine bana bir hatırlatın son günlerde herşeyi unutur oldum.
Admin Mustafa abi mümkün olmadığını da söylüyor ama inşallah yanılmıyorumdur.
Paradox ta silinen verilerin tekrar gösterilmesi win3.1 ortamında mümkündür yazan bir yer hatırlıyorum. Ancak şu an kod ezberimde değil. Yalnız bu kayıtların delete ile silinmiş olması yani dosyanın bozulmamamış olması ve tablonun pack yapılmamaış olması gerekiyor Akşam eve gidince bakacağım inşallah bulurum ve buraya atarım. Ancak siz yine bana bir hatırlatın son günlerde herşeyi unutur oldum.
Admin Mustafa abi mümkün olmadığını da söylüyor ama inşallah yanılmıyorumdur.
bendeki eski versiyonmuş yenileri için balınız :
http://info.borland.com/devsupport/bde/utilities.html
http://info.borland.com/devsupport/bde/utilities.html
Merhaba,
herşeyden önce tablolar üzerinde işlem yapmadan iyi bir yedeğini aldığından emin ol.
Bir de bu Tutility bildiğim kadarıyla indeksleri düzeltiyor vs. gibi bakım için kullanılıyor. Silinen kayıtların kurtarılması için bir süre önce soru üzerine bir araştırma yapmıştım ama herkes kurtarılamaz diyor. Varsa bir yolu ben de öğrenmekten sevinç duyarım.
Kolay gelsin.
herşeyden önce tablolar üzerinde işlem yapmadan iyi bir yedeğini aldığından emin ol.
Bir de bu Tutility bildiğim kadarıyla indeksleri düzeltiyor vs. gibi bakım için kullanılıyor. Silinen kayıtların kurtarılması için bir süre önce soru üzerine bir araştırma yapmıştım ama herkes kurtarılamaz diyor. Varsa bir yolu ben de öğrenmekten sevinç duyarım.
Kolay gelsin.
hocam bende sadece denemesi için söylemiştim belki indexlerde hata olabilir diyerekten.. çünkü bendede çok fazla index dosyasında problem çıkıyor, onu programın açalışında kontrol ettirip problemi varsa tekrar oluştutturuyorum..Admin yazdı:Bir de bu Tutility bildiğim kadarıyla indeksleri düzeltiyor vs. gibi bakım için kullanılıyor. Silinen kayıtların kurtarılması için bir süre önce soru üzerine bir araştırma yapmıştım ama herkes kurtarılamaz diyor.
dediğim gibi şimdiye kadar silinmeyle alakalı bir problemim olmadı.(paraddoxun komple uçması haricinde tabii ki

Hocam bişeyler buldum ama deneme sansım yok. Kod dbase için yazılmış ancak paradox ta da çalışma ihtimali var denemekte fayda var. ben şu an uğraşamıyorum vaktim yok ama paradox için uyarlanabilir.
Kod: Tümünü seç
Begin
//bir butonun altına yazarsanız daha kolay olur...
check(dbisetprob(hDBIObj(table1.handle),curSOFTDELETEON,1));
Table1.Refresh;
end;
//1 değerini 0 yaparsak kayıtlar tekrar gizleniyor
Hocam,
dbase ile paradox'un kayıt silme mantıkları farklı. dbase'de bir kaydı sildiğin zaman sadece silindi işareti konur. Kayıt fiziksel olarak silinmez, bundan dolayıdır ki çok fazla silinen kayıt olursa dosyayı pack etmek gerekir. Ancak pack edildiği zaman bu kayıtlar fiziksel olarak silinir.
Paradox'ta ise bir kayıtı sildiğin zaman kayıt silinir, yeri boşaltılır ve bu boş yere sonra kayıt eklenir. Yani boşalan yere başka bir kayıt yazılır. Bu yüzden paradox'ta pack işlemi pek gerekmez. Bu yüzden de kayıtlar kurtarılamaz diye biliyorum. Tabi yedek alıp denemekten de birşey olmaz, ama çok heveslenmeyin
Kolay gelsin.
dbase ile paradox'un kayıt silme mantıkları farklı. dbase'de bir kaydı sildiğin zaman sadece silindi işareti konur. Kayıt fiziksel olarak silinmez, bundan dolayıdır ki çok fazla silinen kayıt olursa dosyayı pack etmek gerekir. Ancak pack edildiği zaman bu kayıtlar fiziksel olarak silinir.
Paradox'ta ise bir kayıtı sildiğin zaman kayıt silinir, yeri boşaltılır ve bu boş yere sonra kayıt eklenir. Yani boşalan yere başka bir kayıt yazılır. Bu yüzden paradox'ta pack işlemi pek gerekmez. Bu yüzden de kayıtlar kurtarılamaz diye biliyorum. Tabi yedek alıp denemekten de birşey olmaz, ama çok heveslenmeyin

Kolay gelsin.