website üzerinden veritabanlı bir delphi programı...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
salvador
Üye

website üzerinden veritabanlı bir delphi programı...

Mesaj gönderen salvador »

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba açıkcası konuyu nereye açacağıma karar veremedim delphide karar kıldım. yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.

şimdi arkadaşlar ben kafamda bir program tasarladım ancak bazı sorular var kafamda bu sorularıda aştığım zaman kağıda dökebilirim diye düşünüyorum.şimdi size sorularımı dilim döndüğünce ifade etmeye çalışacağım.

Projede
Bir websitem ve bir programım olacak, çalışma şekli ise ikiside site hostingimde barındıracağım ortak veritabanını kullanacak.
Sitemin ayarları,üyelik bilgileri ve önemli bilgileri gerek veritabanında gerekse dosya sistemi halinde hostingimde bulunacak.

Site üzerinden veya yapacağım program üzerinden sitenin üyelerinin ekleyebileceği girdiler sağlanabilecek ancak girdi nereden girilirse girilirsin admin onayından sonra yayınlanacak.

Ve programı kullanıcı bilgisayarında açınca site veritabanındaki onaylı bilgilerle ,kullanıcı veritabanındaki bilgiler eşitlenecek tabi bu üyenin kullanımınıda bırakılabilinir.

şimdi bu tür işlemler yapılabilir olduğunu biliyorum, ancak nasıl ve ne şekilde olduğu konusunda bir bilgim yok.

Ben bu tür işlemleri nasıl yapabilirim.

Not: bu tür işlevler için ne tür arama anahtarı kullanıldığını bilmediğimden aramayı gerçekleştiremedim..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

tablolardaki her kayıt için son değişiklik tarihlerini tutmalasın. Birde tablodan yakıtları silmemelisin. başka bir alan daha ekleyerek kaydın silinmiş olup olmadığını tutabilirsin.

İşin hosting tarafında eğer kendi makineni kullanırsan kurduğun veri tabanını dışarıdan erişime açabilirsin. Böylece normal bir veri tabanı gibi kullanabilirsin.

Clientlerdan en son güncellenme tarihini tutarsın. Son değiştirilen kayıtları ve eklenenleri ana veri tabanından çağırsın. Silinenleride benzer şekilde.

Eğer kullanacağın veri tabanı destekliyorsa kendi arasında otomatik olarak haberleşip kendini güncelleyen veri tabanları var.

Mesala Oracle, free versiyonuda çıktı (biraz makinayı kasıyor).
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

1- admin onayını tablolarına koyduğun bir ONAY alanı ile halledebilirsin.
2- prog.her çalışıtğında serverdaki tablolardaki bir Primary alana bakar ve serverda olupta kendinde olmayan kayıtları çekmeye çalışır.
2- prog. ayarlarını serverdaki file larda tutarsan local prog.dan bunlara erişmek kolay olmayabilir. (yani ftp ile felan uğraşmak zorunda kalabilirsin) O nedenle en güzeli mümkün olan tüm ayarı DB de tutmak.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
lazio yazdı:O nedenle en güzeli mümkün olan tüm ayarı DB de tutmak.
buna katılıyorum.
şu an ini dosyasında tuttuğumuz bi takım ayarları db ye almak için uğraşıyoruz.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
salvador
Üye

Mesaj gönderen salvador »

mesajlarınız için teşekkür ederim.
nelere dikkat etmem gerektiğini açıklamışsınız az çok mantığınıda..
az çok yapılmak isteneni ilk mesajımda kafanızda şekillenmiştir.

şimdi ben nasıl bir yol izlemem gerekir.bu konuda da biraz tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
ortaya sorunsuz tıkır tıkır işleyen bir sistem çıkarmalıyım..

aslında bu site içinde böyle bir şey olabilir. kod paylaşımı için güzel bir şey.. tabi birde program bunu pcnize çekiyorsa heran elinizde olan bir kaynak olur.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

web sitenin offline olanı var zaten. anlık güncellensede olur gerçi ama veri tabanı güvenlik nedeniyle erişime kapalıdır.