aliassız veritabanı oluşturmak yardım!!!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
aliassız veritabanı oluşturmak yardım!!!
herkese slm benim sorum alias tanımlamadan database de oluşturulmuş bir veritabanı dosyasını exe nin yanında bulunan data isimli bir klasorün içinden nasıl çağrabiliiriz ... ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.......
Merhaba,
Ne kullandığınızı belirtmemişsiniz. Hangi veri tabanı ve hangi bileşenlerle ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bunları bi yazsanız ona göre belki bir şeyler yazılabilir.
Kolay gelsin.
Ne kullandığınızı belirtmemişsiniz. Hangi veri tabanı ve hangi bileşenlerle ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bunları bi yazsanız ona göre belki bir şeyler yazılabilir.
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Merhaba,
database derken şu bizim meşhur database IV ü anlıyorum.
aşağıdaki kodla bir deneyin. Diğer bağlantıları yaptığınızı varsayıyorum.
Örnek olarak programınız c:\prg dizininizde çalışıyorsa, yukarıdaki şekilde kullanırsanız.
c:\prg\data dizininde bulunan abone.dbf yi açmış olur.
Kolay gelsin.
database derken şu bizim meşhur database IV ü anlıyorum.
aşağıdaki kodla bir deneyin. Diğer bağlantıları yaptığınızı varsayıyorum.
Kod: Tümünü seç
table1.TableName:=ExtractFilePath(application.ExeName)+'Data\abone.dbf';
table1.Open;
c:\prg\data dizininde bulunan abone.dbf yi açmış olur.
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
table1.TableName:=ExtractFilePath(application.ExeName)+'Data\abone.dbf';
table1.Open;
[color=blue]table1.DatabaseName :=ExtractFilePath(application.ExeName)+'Data\';
Table1.TableName := 'Ajanda.db' ;
table1.Open;
Table1.Active := true;[/color]
[code]
şeklinde olunca oluyor
ayrıca kubra_21 arkadaşımızın belirtiği [color=red]'.\Data'[/color] olayıda sorunsuz çalışıyor .
her ikinizede teşekkür ederim.. :D :D
Bu konu ile ilgili bir sorum daha olacak bu yöntemlerle
[color=blue]table1.DatabaseName :=ExtractFilePath(application.ExeName)+'Data\'; Table1.TableName := 'Ajanda.db' ; table1.Open; Table1.Active := true;[/color] [code] [/quote] [quote] databasename := '.\data' ; [/quote] yaptığımda program sorunsuz çalışıyor tek bir şartla makinada BDE Administrator ın o makinada kurulu olması gerekiyor acaba bu BDE Administrator şartını ortadan kaldırmanın bir yolu var mı yine projemde yukarda belirtiğim component leri kullanıyorum. benim düşüncem bu sorun TTable dan kaynaklanıyor başka hangi componenti kullanarak bu sorunu aşacağımı bilmiyorum yardım lütfen..
s.a.
eğer ttable kullanıyorsanız bde olması lazım.
onun haricinde kurulum gerektirmeyen clientdataset var sanırım ama ondada midas.dll i taşıman lazım. DBSam (yanlış hatırlamıyorsam) vardı. Sonuçta kullandığınız vt için bir driver lazım. eğer kendim yazacam demezseniz. TTable için o driver BDE.
belki odbc ile bağlanırsanız....
kolay gelsin.
eğer ttable kullanıyorsanız bde olması lazım.
onun haricinde kurulum gerektirmeyen clientdataset var sanırım ama ondada midas.dll i taşıman lazım. DBSam (yanlış hatırlamıyorsam) vardı. Sonuçta kullandığınız vt için bir driver lazım. eğer kendim yazacam demezseniz. TTable için o driver BDE.
belki odbc ile bağlanırsanız....
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
Konu başlığı yanlış. Nasıl oluşturulacak degil nasıl bağlantı kurulacak olacak.
Bu konu daha önce forumda konuşuldu. Doğru anladıysam sizin yapmak istediginiz bde yi kurmadan veritabanına bağlanmak.
Şu dosyaları exe ile aynı klasöre kopyalayın.
Bu şekilde bende hiç sorun olmamıştı. Ayrıca ben firebird embeddedi tavsiye ederim.Daha hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Kuri nickli arkadaşın bu konudaki yazısı var forumda.
Bu konu daha önce forumda konuşuldu. Doğru anladıysam sizin yapmak istediginiz bde yi kurmadan veritabanına bağlanmak.
Şu dosyaları exe ile aynı klasöre kopyalayın.
bantam.dll
blw32.dll
ceeurope.btl
charset.cvb
europe.btl
idapi32.dll
idasci32.dll
idbat32.dll
iddr32.dll
idpdx32.dll
idr200009.dll
idsql32.dll
other.btl
teşekkürle çok işeme yaradıshadowmann yazdı: Şu dosyaları exe ile aynı klasöre kopyalayın.Kod: Tümünü seç
bantam.dll blw32.dll ceeurope.btl charset.cvb europe.btl idapi32.dll idasci32.dll idbat32.dll iddr32.dll idpdx32.dll idr200009.dll idsql32.dll other.btl