Interbase'e kaç kişi bağlı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
Mesajlar: 350
Kayıt: 19 Şub 2004 10:24
İletişim:

Interbase'e kaç kişi bağlı

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Merhabalar,
Acaba programda çalışma anında Interbase serverdaki database e o an kaç kişi bağlı, saat kaçta oturum açılmış v.s gibi istatistikleri görmek mümkünmü? Eğer mümkünse nasıl?
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bu olayı kod yazarak yapabilirsin. Veritabanına connect olduğun zaman bir tabloda bu istatistikleri tablondaki alanlara yazabileceğin kanısındayim.

Veritabanına connect işleminden sonra tabloya bağlantı kurulan bilgisayarın IP sini bir alana Connect işlem saat'ini bir alana kayıt edersin. Bağlantını sonlandıracağın zaman bağlantı kurduğun bilgisayarın ip sini tablodan silersin.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7601
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Sitedeki IBX yazısından :
IBDatabaseInfo : Tam olarak bir veri erişim bileşeni değildir. Bağlı olduğunuz Interbase veritabanı hakkında bazı bilgileri almanızı sağlar. ODS sürümü, page size, kaç kullanıcı bağlı vb.
işini görür sanırım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
Mesajlar: 350
Kayıt: 19 Şub 2004 10:24
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

teşekkürler
Cevapla