Gant Chart Componenti

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
ssteeltr
Üye

Gant Chart Componenti

Mesaj gönderen ssteeltr »

Merhaba atrkadaşlar şu an fabrikamızda kullanılmak üzere bir üretim planlama programı yazıyoruz üretimlistelerini oluşturulabiliyor ancak bizim bu listeleri bir gant chart ile ekranda göstermemiz isteniyor.

Etkin ve esnek bir kullanımı olan bir gant chart componenti bilen varmı
tabi free tercihimiz ancak paralı olsada sorun olmaz bana bu kouda component tavsiye edebilecek arkadaşlarım varsa sevinirim.

Saygılar.
Süleyman Çelik
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

gant chart ne demek biride onu açıklarsa belki bildiğimiz bişeydir yardımcı oluruz.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Değerlerin birbirine paralel şekilde yatay çubuklar biçiminde gösterildiği chart şekli.

Örnek :

Kod: Tümünü seç

X:XXXXXXX    XXXXXXXXX
Y:       XXXXXXXXXX
Z:   XXXXXXX   XXXXXXXXX  XXXXXXXXXX
N:      XXXXXXXXXXXXXXXXX
Umarım anlatabilmişimdir :D
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

dbchart bu işi fazlasıyla yapmıyormu zaten.. bence oldukçada kullanışlı.ben kullanıyorum hatta pro versiyonu daha bi süper delphi içerisindeki standart olan biraz kırpılmış fonksiyonlu sanırım..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

TChart ile yapabilirsiniz ama daha profesyonel birşey istiyorsanız : EzPlan-IT kullanabilirsiniz : http://www.kever.com/ .

Ayrıca DevExpress firmesı da çıkaracakmış ama 5-6 ay sürer.

Kolay gelsin.
ssteeltr
Üye

Mesaj gönderen ssteeltr »

Arkadaşlar biraz daha component ismine ihtiyacım var eğer bilenler varsa lütfen cevap yazsınlar çünkü google da bile arıyom karşıma project planer programları çıkıyor hala komponent bulamadım.

şu devexpress bi çıkarşa ama o çıkana kadar da benim işler bekleyemeyecek

lütfen help me
Süleyman Çelik
MuzAn
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MuzAn »

ssteeltr yazdı:Arkadaşlar biraz daha component ismine ihtiyacım var eğer bilenler varsa lütfen cevap yazsınlar çünkü google da bile arıyom karşıma project planer programları çıkıyor hala komponent bulamadım.
TChart'tan daha genel bir sey zor bulursunuz.

Aradiginiz bedava (GPL) bir sey ise BGantt (Better gantt) var, ama, linki calismiyor. Bende bir kopyasi var gerci; fakat cok da matah bir sey degil.

Siz, o project planner bilesenlerinden birisini de pekala kullanabir olmalisiniz. Sonucta, her bir VCL ayri ayri olacak, istediginizi secin onlarin arasindan.

Bu oneri 0..2 yenikurus eder mi bilmem, ama, bu kadar cikti ;-)
muratsert
Üye

slm

Mesaj gönderen muratsert »

phganttime dene tam istediğin proğram
muratsert
Üye

gant şema

Mesaj gönderen muratsert »