DBGrid in en alt satırına ilgili alanın toplamını yazma?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGrid in en alt satırına ilgili alanın toplamını yazma?
Arkadaşlar selam, arama yaptım ama bulamadım. DBGrid in en alt satırına ilgili alanın toplamını nasıl yazdıra bilirim? İyi çalışmalar kolay gelsin.
mmnckr
-
- Üye
dbGrid ile program yazmaya çalışırsanız program yazma süreniz 10 katına çıkar. Herşey için kod, herşey için sorgu... Bunun yerine DevExpress komponentini kullanın. Kullanımı çok kolay. demolarını inceleyerek çok rahat öğrenebilirsin. Grid üzerinde her sütun altına toplamda alabilirsin. kolonları gruplamakta mümkün. ve ekrandaki görüntüyü olduğu gibi yazdırmakta.
- Maddi durumunuz iyi ise @turkcanfidan'a hak vermek lazım, tamamen vakit ve para meselesi. Paranız varsa bileşen alın. Yoksa kendiniz yapmak zorundasınız.
- SQL ile rapor veritabanı oluşturup, sonucu en son kayda yazın ve TDBGrid'e bunu yansıtın. Son kaydın içerğine joker bir şeyler girip TDBGrid'in o kayıttaki reklerini fontunu değiştirip farklılaştırın. Sonra yeni rapor olduğunda tabloyu baştan oluşturun. Tek başına TDBGrid ile yöntem bu olacaktır.
- Başka bir yol, olarak TDBGrid'in devamı gibi görünecek TStringGrid koyup, sonuçları oraya yansıtın. Yine Font ve Renk değişikliği ile bunun sonuç kaydı olduğunun altını çizin.
- SQL ile rapor veritabanı oluşturup, sonucu en son kayda yazın ve TDBGrid'e bunu yansıtın. Son kaydın içerğine joker bir şeyler girip TDBGrid'in o kayıttaki reklerini fontunu değiştirip farklılaştırın. Sonra yeni rapor olduğunda tabloyu baştan oluşturun. Tek başına TDBGrid ile yöntem bu olacaktır.
- Başka bir yol, olarak TDBGrid'in devamı gibi görünecek TStringGrid koyup, sonuçları oraya yansıtın. Yine Font ve Renk değişikliği ile bunun sonuç kaydı olduğunun altını çizin.
-
- Üye
İlk duyduğumda bende internette paylaşım programları ile full versiyonunu indirmiştim. Sonuçta öğrenci birinin delphiyi de satın alması gerekiyor. Ne zaman programlarınızı satma aşamasına geldiniz, o zaman delphiyi de, kullandığınız komponetlerin de lisans ücretlerini ödersiniz, başınız ağrımaz. Türkiye'deki herkes delphi yi satın alarak öğrenmeye kalksaydı kimsenin ne parası yeterdi, ne de delphi öğrenmek isteyen olurdu.
Emule tarzı bir program kurup buradan istediğiniz her komponenti bulursunuz. "Devexpress" diye arattın mı yüzlerce bağlantı çıkıyor. Öğrenme aşamasındakiler için söylüyorum, bu şekilde devexpress ve fastreport komponentlerini edinin, qreportla, dbgrid ile falan tırmalamayın.
Emule tarzı bir program kurup buradan istediğiniz her komponenti bulursunuz. "Devexpress" diye arattın mı yüzlerce bağlantı çıkıyor. Öğrenme aşamasındakiler için söylüyorum, bu şekilde devexpress ve fastreport komponentlerini edinin, qreportla, dbgrid ile falan tırmalamayın.